- Jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Gaspačo sriuba puikiai tiks pakeisti šiltu metu ypač pamėgtus šaltibarščius. Ispaniška sriuba turi daugybę variacijų, todėl skonis neatsibos...
Sudėtinės dalys:
Pomidorų sultys, 200 ml
Pomidorai (konservuoti), 350 g
Svogūnas, 1 vnt.
Česnakas, 1 skiltelė
Salieras, 100 g
Raudonoji paprika, 1 vnt.
Žalioji paprika, 1 vnt.
Agurkai, 2/3 vnt.
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Citrinos sultys, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Sojos padažas, pagal skonį
Actas, 1/2 a. šaukštelis
Gaminimas:
Kai vasaros dienos tokios karštos, į šiltą maistą pažiūrėti nė nesinori. Tradicinės Gaspačo receptu dalinomės kiek anksčiau, šį kartą išbandysime “raudoną” variantą – šaltos sriubos pagrindas bus pomidorai ir raudonosios paprikos.
Dideliame puode sudedame stambiai smulkintas daržoves: svogūną, česnaką, paprikas, 2/3 ilgavaisio agurko, konservuotus pomidorus (odelę nulupame), keletą saliero stiebų. Elektriniu trintuvu pirmiausia mažomis apsukomis ir vėliau – maksimaliomis, susmulkiname ingredientus iki vientisos masės.
Pagardiname trintas daržoves keletu šaukštų alyvuogių aliejaus, šlakeliu citrinos sulčių, puse a.š. acto, šviežiai maltais pipirais, žiupsneliu druskos, šlakeliu sojos padažo.
Į puodą supilame pomidorų sultis, viską gerai išmaišome. Sriuba paruošta! Dedame į šaldytuvą pastovėti bent keletą valandų (kad persipintų daržovių skonis ir aromatas). Valgome su virtomis bulvėmis arba balta duonele. Sriubos pakaks 5-6 porcijoms.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...