- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Dažnai maisto gamyba tampa nemažu iššūkiu, nes reikia nuolat galvoti – ką pagaminti, kaip skaniai pagaminti, o ir finansinis aspektas yra ne paskutinėje vietoje.
Šį kartą TV3 laidos „La Maistas“, rodomos sekmadienį, 9.30 val., šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis paruoš gardžią vakarienę, kurios suma sieks vos 5 eurus, o soti bus visa šeima.
„Iššūkis buvo tikrai ne mažas, visi galvojam, visi skaičiuojam, tai tas planas buvo įdomus, ką galima padaryti už tuos 5 eurus, ir padaryti įdomiai, kasdieniškai, kad galėtų kiekvienas pasiruošti“, – sako profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis. Tačiau jo bulvių pyragas su vištienos šlaunelėmis ir džiovintų baravykų padažu tikrai patiks visiems.
Kaip visada, laidoje virtuvės šefai dalinsis įvairiausiais praktiškais, naudingais patarimais. Vienas iš jų: „Iš karto sutarkavus bulves reikia jas užplikyti, nes kitu atveju jos iškart oksiduosis, patamsės ir plokštainis bus negražiai pilkas“, – patarė Tomas.
Kitas laidos šefas, grilio ekspertas V. Blauzdavičius gamins marinuotos vištienos su ryžiais troškinį. Vylius atskleis, kad tai – jo vaikystės troškinys. Jis taip pat papasakos apie brangiausią vakarienę, kuri buvo su mama ir siekė beveik 200 eurų.
Siūlome Vyliaus receptą – vištienos ir ryžių troškinį.
Jums reikės:
• 2 vnt. vištienos ketvirčių
• 250 g ryžių
• 2 vnt. morkų
• 2 vnt. salierų
• 100 g barbekiu padažo
• 1 vnt. svogūno
• šlakelio aliejaus
Gaminimo eiga. Pirmiausia reikės išsivirti sultinį. Sudėkite į puodą vištieną, morką. Užpilkite vandeniu ir virkite apie 2 val. Kitame puode ar gilioje keptuvėje ant aliejaus apkepinkite svogūną. Ten pat suberkite tarkuotą morką ir kapotą salierą, apkepkite kelias minutes. Sudėkite nukaulintą vištieną, barbekiu padažą, suberkite ryžius ir kepkite kelias minutes. Į puodą su ingredientais dalimis pilkite paruoštą sultinį ir troškinkite apie 15 - 20 minučių, kol ryžiai suminkštės.
Skanaus!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...