- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Dažnai maisto gamyba tampa nemažu iššūkiu, nes reikia nuolat galvoti – ką pagaminti, kaip skaniai pagaminti, o ir finansinis aspektas yra ne paskutinėje vietoje.
Šį kartą TV3 laidos „La Maistas“, rodomos sekmadienį, 9.30 val., šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis paruoš gardžią vakarienę, kurios suma sieks vos 5 eurus, o soti bus visa šeima.
„Iššūkis buvo tikrai ne mažas, visi galvojam, visi skaičiuojam, tai tas planas buvo įdomus, ką galima padaryti už tuos 5 eurus, ir padaryti įdomiai, kasdieniškai, kad galėtų kiekvienas pasiruošti“, – sako profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis. Tačiau jo bulvių pyragas su vištienos šlaunelėmis ir džiovintų baravykų padažu tikrai patiks visiems.
Kaip visada, laidoje virtuvės šefai dalinsis įvairiausiais praktiškais, naudingais patarimais. Vienas iš jų: „Iš karto sutarkavus bulves reikia jas užplikyti, nes kitu atveju jos iškart oksiduosis, patamsės ir plokštainis bus negražiai pilkas“, – patarė Tomas.
Kitas laidos šefas, grilio ekspertas V. Blauzdavičius gamins marinuotos vištienos su ryžiais troškinį. Vylius atskleis, kad tai – jo vaikystės troškinys. Jis taip pat papasakos apie brangiausią vakarienę, kuri buvo su mama ir siekė beveik 200 eurų.
Siūlome Vyliaus receptą – vištienos ir ryžių troškinį.
Jums reikės:
• 2 vnt. vištienos ketvirčių
• 250 g ryžių
• 2 vnt. morkų
• 2 vnt. salierų
• 100 g barbekiu padažo
• 1 vnt. svogūno
• šlakelio aliejaus
Gaminimo eiga. Pirmiausia reikės išsivirti sultinį. Sudėkite į puodą vištieną, morką. Užpilkite vandeniu ir virkite apie 2 val. Kitame puode ar gilioje keptuvėje ant aliejaus apkepinkite svogūną. Ten pat suberkite tarkuotą morką ir kapotą salierą, apkepkite kelias minutes. Sudėkite nukaulintą vištieną, barbekiu padažą, suberkite ryžius ir kepkite kelias minutes. Į puodą su ingredientais dalimis pilkite paruoštą sultinį ir troškinkite apie 15 - 20 minučių, kol ryžiai suminkštės.
Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai
Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. ...
-
Varškėčių receptų idėjos: kaip papuošti stalą bei nudžiuginti gomurį
Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. ...
-
Z. Čeponytė: karantinas aptramdė maisto švaistūnus (receptai)
Dažnai prisiperkate daugiau maisto, nei reikia? Vakarienės likučius išmetate? Vis pamirštate laiku suvartoti šaldytuve pasislėpusias gėrybes? Tuomet smarkiai prisidedate prie maisto švaistymo ir esate vienas iš statistin...
-
Užgavėnių tradicijas prisiminkite namuose: ką patiekti, kad metai būtų sotūs ir laimingi?
Jau nuo seno Užgavėnės Lietuvoje buvo pripažįstamos kaip viena linksmiausių žiemos švenčių. Persirengėlių eitynės, gausios vaišės ir Morės deginimas – pramoga ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Vis dėlto, dėl šal...
-
Savaitgalio delikatesas – traškios stintos ir bananų pyragaičiai
Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai suplūsta į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas. ...
-
Valentino diena virtuvės naujokams: paprasti receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį
Įvairios staigmenos – svarbi vasario 14-osios dalis, kai didžioji pasaulio dalis švenčia meilės dieną. Visgi šiemet įsimylėjusiųjų dieną poros praleis ne romantiškai vakarieniaudamos restoranuose, o namuose. ...
-
Šv. Valentino dienos pietums – keptas aštuonkojis su krevečių padažu
Meilės diena – ypatinga, kai rodome dėmesį ir lepiname savo mylimiausius. Gardūs pietūs – puikus būdas ne tik nustebinti antrąją pusę, bet ir kartu romantiškai praleisti laiką. ...
-
I. Bagūnė: kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai5
Kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai ir be streso – įsitikinusi maisto tinklaraščio "Virtuvės princesė" autorė Irma Bagūnė. Su savo sekėjais ji dalijasi paprasto maisto receptais...
-
Rauginti kopūstai – net ir šokoladinio torto slaptasis ingredientas (trys receptai)
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be raugintų kopūstų ir iš jų gaminamų patiekalų. Maloniai rūgšti raugintų kopūstų sriuba ar sotus troškinys puikiai sušildo šaltą žiemos dieną, o organizmas gauna reik...
-
Projektas „Tapk auGalingas“: veganiškas Bolonijos padažas1
Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ...