Gardžiam savaitgaliui – sumuštinis su vištiena ir avietinis pistacijų tortas

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu Gardu“ charizmatiškasis Gian Luca gamins tai, ko įprastai negamina, tačiau labai mėgsta valgyti – sumuštinį. Tačiau tai tikrai nebus įprastas ir nuobodus sumuštinis, o įmantrus, gausus nuostabių skonių itališkas panini su vištiena. Kaip juokauja Luca su Ali, tokį suvalgius ryte, pietų nebesinorės. Beje, panini tikrai tinkamas ne tik pusryčiams, tačiau yra puikus pasirinkimas ir sotiems pietums bei vakarienei.

Profesionalus konditeris Ali tradiciškai kvies prisijungti prie linksmosios dalies ir pasigaminti avietinį tortą su pistacijų kremu. O Gian Luca kėsinsis suvalgyti pistacijų pastą – tai yra vienas mėgstamiausių jo konditerinių ingredientų. Šis tortas ne tik nepaliks abejingų, tačiau ir primins šiltas dienas, kuomet sodai kvepia avietėmis.

Daug linksmų ir rimtų patarimų bei ypatinga staigmena žiūrovams jau šį šeštadienį 9 val. „Gardu Gardu“ per TV3.

Panini sumuštinis su vištiena

Jums reikės: 

– 1 vištienos krūtinėlės;

– 2 šalotinių svogūnų;

– 1 raudonojo svogūno;

– 2 skiltelių česnako;

– 3-4 lapinių kopūstų lapų;

– 1 citrinos;

– sviesto;

– rūkytos paprikos miltelių;

– rudojo cukraus;

– pankolio sėklų;

– raudonojo vyno;

– balzaminio acto;

– alyvuogių aliejaus;

– ciabatta duonos;

– majonezo.

Gaminimas:

svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus skiltelėmis ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su pankolio sėklomis ir sviestu. Įberti du žiupsnius rudojo cukraus. Jei reikia, įdėti dar šiek tiek sviesto. Kepti, kol karamelizuosis. Suberti smulkintą lapinį kopūstą ir dar šiek tiek pakepti. Pagardinti druska ir pipirais. Išimti į dubenį. Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir kepti toje pačioje keptuvėje, įdėjus dar sviesto. Kepant užpilti vištienos prieskonių, du žiupsnelius rūkytos paprikos, druskos, pipirų. Pagardinti šlakeliu vyno bei balzaminiu actu ir palikti, kol iškeps.

Atpjauti ciabatta duonos kraštines dalis (kad dydis butų, kaip sumuštinio). Įpjauti išilgai, tačiau neįpjaunant plutelės. Duoną išskleisti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje grilio režimu, kol apskrus. Ant vienos duonos riekelės dėti daržoves, vištieną ir ant kitos riekelės – majonezo. Riekelę užverti ir galima ragauti.

Avietinis tortas su pistacijų kremu

Biskvitui reikės:

– 40 g migdolų riešutų;

– 40 g lazdyno riešutų;

– 1 šaukšto miltų;

– 70 g cukraus pudros;

– 2 šaukštų cukraus;

– 4 kiaušinių baltymų.

Kremui reikės:

– 100 g cukraus;

– 100 g vandens;

– 5 kiaušinių trynių;

– 240 g sviesto;

– 50 g pistacijų pastos.

Užbaigimui reikės:

– 300 g aviečių;

– cukraus pudros.

Gaminimas:

riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalyti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gautųsi du biskvitai. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.

Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 laipsnių (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputį pilti karštą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų. Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir plakant šluotele sujungti su baltymų pase. Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditeriniu maišeliu užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings. Torto viršų papuošti cukraus pudra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių