Gian Luca šį kartą gamins tradicinę naminę pastą pagal šiaurės rytų Italijos regioną Emiliją – Romaniją. Ali Gadžijevas iš karto susidomi, kodėl italai sako „pasta“, o lietuviai vadina makaronais? Vietoj atsakymo Gian Luca pasidalina anekdotine patirtimi iš savo pirmojo darbo viename iš Lietuvos restoranų ir papasakoja, kokią traumą patyrė, kai po dviejų mėnesių sužinojo, kad lietuviai visą pastą vadina makaronais. Gian Luca tikina, kad jeigu pats taip vadintų, iš jo greičiausiai atimtų Italijos piliečio pasą. Ali susizgrimba ir žada, kad daugiau pastos parduotuvėje nebepirks, o gamins pats.
Nors Ali yra daugiau prancūziškos konditerijos atstovas, jau ne pirmą kartą jis mielai gamina itališkus desertus. Šį kartą jis nustebins iš pirmo žvilgsnio sudėtingu, tačiau, kaip paaiškės laidos metu, labai lengvai pagaminamu ir nei akims, nei gomuriui nepamirštamu desertu: „Semifreddo“ ledais su šokoladiniu pyragu ir šviežiomis uogomis.
Naminė pasta su šviežių pomidorų padažu
200 g kvietinių miltų
100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
200 g šviežių vyšninių pomidoriukų
1 didesnė ančiuvio filė
1 skiltelė česnako
Alyvuogių aliejaus kepimui
Tarkuoto parmezano sūrio
Šviežio baziliko lapelių
Gaminimas. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvio filė, kol ji pilnai suirs. Tada sudėti per pusę supjaustytus pomidoriukus ir kepti, kol jie suminkštės. Su medine mentele paspausti, kad paleistų sultis. Padažą nukelti nuo ugnies. Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į jį supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis. Virti 2–3 min. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę padėti ant ugnies, suversti į ją pastą ir gerai išmaišyti. Patiekti apibarsčius parmezano sūriu ir šviežio baziliko lapeliais.
„Semifreddo“ ledai su šokoladiniu pyragu
Ledai:
250 g grietinėlės
120 g kiaušinių trynių masės (6 tryniai)
3 v. š. cukraus
2 a. š. vanilinės cukraus pudros
Pyragas:
80 g sviesto
180 g juodojo šokolado
150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
110 g miltų
250 g farino cukraus
0,5 a. š. kepimo miltelių
100 g šaldytų aviečių
Papuošimas:
Šviežių uogų: šilauogių, aviečių, gervuogių
Šviežios mėtos lapelių
Žiupsnelis cukraus pudros
Gaminimas. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki kreminės, bėgančios konsistencijos, neperplakti iki standumo. Trynius išplakti su vaniline cukraus pudra iki tokios pačios konsistencijos. Abu plakinius sujungti ir gerai išmaišyti. Išpilstyti į norimus indelius ir įdėti į šaldiklį 1,5 val.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, nukelti nuo ugnies ir suberti šokoladą. Gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps. Supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir farino cukrų. Tada suberti juos į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo indą, įspausti šaldytas avietes ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Ledų indelius įmerkti į karštą vandenį 20 sekundžių, kad galima būtų juos išimti ant lėkštės. Prie ledų serviruoti šokoladinį pyragą, papuošti šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, apibarstyti cukraus pudra.
Naujausi komentarai