Portalo skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandie siūlo išsikepti doradą.
Reikės:
1 kg druskos;
500 g dorados;
1 kiaušinio baltymo;
Šiek tiek petražolių;
Šakelės rozmarinų;
1 citrinos;
Keletos salotų lapų;
Ridikėlių;
Gaminimas:
1. Nuplauname žuvį ir prapjauname odelę viršuje. Prikemšame ją petražolėmis.
2. Kiaušinio baltymą išplakame mikseriu iki standžių putų ir sumaišome su druska.
3. Kepimo skardą apibarstome druska ir dedame žuvį, aplašiname citrinos sultimis ir pabarstome rozmarinais. Užklojame druska.
4. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20min.
5. Kai žuvis iškeps druską nuvalome, galvą nupjauname, odelę nulupame.
Tiekiame su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Naujausi komentarai