Ramybė dėl saugumo: patarimai, kaip protingai išsirinkti išmanųjį laikrodį vaikui

  • Teksto dydis:

Išmanieji laikrodžiai savo išvaizda primena tradicinius laikrodžius, tačiau pasižymi kur kas platesniu įdomiu funkcionalumu. Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistai pataria, į ką vertėtų atkreipti dėmesį renkantis vaikui skirtą išmanųjį laikrodį su GPS funkcija.

Šiame patarimų gide Varle.lt specialistai parengė atsakymus į tokius klausimus:

– Kuo pasižymi išmanieji laikrodžiai vaikams?

– Į ką atkreipti dėmesį renkantis vaikui skirtą išmanųjį laikroduką su GPS funkcija?

– Kokios yra papildomos išmaniųjų laikrodžių vaikams funkcijos?

Kuo pasižymi išmanieji laikrodžiai vaikams?

Išmanieji laikrodžiai dažniausiai būna aprūpinti tokiomis funkcijomis:

GPS siųstuvas

Svarbiausia išmanaus laikrodžio vaikui funkcija yra GPS siųstuvas. Išmanusis laikrodukas su GPS funkcija leis sekti vaiką ir žinoti jo buvimo vietą. 

Integruotas žadintuvas

Išmanusis laikrodis su integruotu žadintuvu padės vaikui keltis į mokyklą ir primins apie svarbius įvykius, nes išmaniuosiuose laikrodžiuose su žadintuvu dažnai būna kalendoriaus ir planuoklio funkcijos.

Skambinimo funkcija

Išmanieji laikrodžiai vaikams dažnai būna aprūpinti skambinimo funkcija, kurios dėka tėvai gali labai paprastai susisiekti ir palaikyti ryšį su savo atžala.

Žvelgiant iš šių funkcijų perspektyvos, kokie yra išmanaus laikrodžio lyginant su telefonu, privalumai ir ar verta pirkti tokį įrenginį vaikui? Pasak Varle.lt specialistų, reikėtų nepamiršti to, kad vaikai dar gali labai dažnai pamesti daiktus, o įrenginį, kuris dėvimas ant rankos – pamesti sudėtingiau.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis išmanųjį laikrodį vaikui su GPS funkcija?

Varle.lt išmaniųjų laikrodžių ir apyrankių manymu, renkantis išmanųjį laikrodį vaikui su GPS funkcija vertėtų atsižvelgti ne tik į prieš tai išvardintas funkcijas. Visų pirma, išmanusis laikrodis turėtų patikti vaikui, todėl vertėtų įrenginį rinktis kartu su vaiku, kuris juo naudosis. 

Baterijos talpa

Kitas svarbus parametras, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį yra išmanaus laikrodžio baterijos talpa. Kuo ji didesnė, tuo rečiau teks rūpintis įrenginio įkrovimu.

Vandeniui atsparus korpusas

Visada ant rankos esantis įrenginys bus veikiamas oro sąlygų, gali sušlapti lietuje, todėl rekomenduojama rinktis išmanųjį laikrodį, kuris pasižymi atspariu vandeniui korpusu.

Papildomos išmaniųjų laikrodžių vaikams funkcijos

Išmanusis laikrodis vaikui su vietos nustatymo funkcija – tai ne tik GPS sistema, telefono ar žadintuvo funkcija. Brangesniuose išmaniųjų laikrodžių modeliuose taip pat galima rasti tokias funkcijas:

– Miego laikas ir kokybė

– SOS funkcija

– GEO tvora

– Adresų knyga

– Atstumo matavimas

– Žingsniamatis

– Numerio rinkimas balsu

– Chronometras

Daugiau kainuojantys išmaniųjų laikrodžių modeliai papildomai būna aprūpinti fizinio aktyvumo sekimo funkcija, Bluetooth, kompasu, giroskopu, aukštimačiu. Varle.lt specialistai pataria: pirkdami išmanųjį laikrodį vaikui su GPS funkcija, turėkite omenyje visas galimybes, kokias siūlo šiuolaikiniai modeliai ir rinkitės tą, kuris tenkina tiek jūsų, tiek vaiko poreikius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių