Lengvins interneto apkrovą: „Netflix“ ir „YouTube“ Europoje mažins vaizdo kokybę

„Netflix“ ir „YouTube“ sumažins savo srautinio siuntimo ir vaizdo įrašų kokybę Europoje, kad palengvintų interneto apkrovą, paskelbė kompanijos, smarkiai išaugus paklausai visame žemyne, kur milijonai žmonių dėl koronaviruso yra įkalinti namuose.

Europos Sąjungos vidaus rinkos ir skaitmeninės ekonomikos komisaras Thierry Bretonas (Tjeri Bretonas) paragino interneto milžines grįžti nuo aukštos raiškos prie standartinės, kad failai būtų mažesni ir sumažėtų interneto apkrova.

Vėlų ketvirtadienį vaizdo transliavimo internetu platforma „Netflix“, o penktadienį „Google“ dalijimosi vaizdo įrašais platforma „YouTube“ paskelbė, kad laikysis šio raginimo.

„Nors pastebėjome tik nedidelį naudojimo išaugimą, turime parengę priemonių, kad automatiškai pritaikytume savo sistemą sunaudoti mažiau tinklo pajėgumų“, – pranešė „Google“ atstovas.

„Po „Google“ vadovo Sundaro Pichai (Sandaro Pičajaus), „YouTube“  Wojcicki (Siuzan Voicicki) ir komisaro Thierry Bretono diskusijų įsipareigojame laikinai perjungti visą srautą ES į standartinę raišką“, – nurodė jis.

Tuo metu srautinio transliavimo paslaugų milžinė „Netflix“ „pradės mažinti pralaidumą visuose savo srautuose Europoje 30-čiai dienų“, sakoma bendrovės atstovo pareiškime.

„Apskaičiavome, kad tai maždaug 25 procentais sumažins „Netflix“ duomenų srautą Europos tinkluose, tuo pačiu užtikrinant geros kokybės paslaugas mūsų nariams“, – priduriama pareiškime.

Uždarius šalių sienas, mokyklas ir parduotuves, paskelbus karantinus ir uždraudus susibūrimus, žmonės visoje Europoje vis labiau naudojasi internetu nuoboduliui sklaidyti.

Didžiuliai tokių milžinių kaip „Netflix“, „Disney Plus“, „Hulu“, HBO ir „Amazon“ failai lėtina internetą, perspėjo ES vidaus rinkos ir skaitmeninės ekonomikos komisaras Th. Bretonas.

„Nuotolinis darbas ir srautinis siuntimas labai padeda, bet infrastruktūra gali jausti spaudimą“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis. Eurokomisaras paragino interneto platformas pereiti prie standartinės raiškos ir atsisakyti HD.

Trečiadienį žaidėjai su palengvėjimu atsikvėpė, kai vėl atsirado ryšys po kelių valandų pertraukos, paveikusios „Nintendo“ kompiuterinius žaidimus ir sukėlusios vartotojų neviltį.

„Vos kelios saviizoliacijos dėl koronaviruso dienos, o „Nintendo“ serveriai jau nulūžę... O, brangus Dieve“ – tviteryje skundėsi vienas jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių