KTU įrengta pirmoji Baltijos šalyse elektromobilių įkrovimo stotelė

  • Teksto dydis:

Kaunas tapo pirmuoju miestu Baltijos šalyse, kuriame atidarytas 7 elektromobilių įkrovimo stotelių parkas, o Kauno technologijos universitetas (KTU) – pirmąją aukštąja mokykla, kurioje įrengta elektromobilių įkrovimo stotelė.

Parkas buvo atidarytas penktadienį Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), jį įrengusi bendrovė „Elinta“ vieną stotelę pastatė ir studentų miestelyje, priešais Elektronikos rūmus, teigiama KTU pranešime spaudai.

Elektromobilių įkrovimo stotelių parke palaikomi visų tipų įkrovimo standartai. Bendras parko, kurį sudaro viena apie 100 tūkst. litų kainuojanti greito įkrovimo ir penkios vidutinio galingumo įkrovimo stotelės, kurių kiekviena kainuoja apie 12-14 tūkst. litų, galingumas siekia virš 200 kW. Elektromobilių savininkai, kurių Lietuvoje yra apie 50, jomis kol kas gali naudotis nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mėgėjas

mėgėjas portretas
Jokužiai visu gražumu. :) Ačiū jums.

Praevis

Praevis portretas
Pavadinimas tai pieva kažkokia: nei stotelė pirmoji, nei tuo labiau baltijos (Estus pamiršom?), o ir univerėre ne pirmoji :D katastrofa, grinai arba užsakytas arba žurnalistui sunkiau sekasi...

Brangokos rozetės

Brangokos rozetės portretas
Straipsnis - puiki antireklama elektromobiliams. Nepatyręs žmogus galvos - tai kiek kainuos elektromobilis, jei jam reikia rozetės už 14 000 Lt. Man visas elektromobilis, t.y. variklio keitimas į elektrinį ir baterijos, kainavo 20 000 Lt, o jį kraunu iš 5 Lt kainuojančios rozetės. O automobilis tinka beveik bet koks, svarbu, kad kėbulas ir važiuoklė būtų, visu tepaluotus daiktus reikia išmesti :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių