Kontaktiniai lęšiai po 10 metų atstos televizorių

Jungtinės Karalystės mokslininkų teigimu kontaktinius lęšius po 10 metų bus galima paversti televizoriumi.

Įsidėjus tokius lęšius į akį, bus galima stebėti televizijos transliacijas, kanalus perjungti balsu, o veikimui reikalingą energiją jie gaus iš kūno išskiriamos šilumos. Mokslininkai tikina, kad tokiu būdu bus galima gauti kur kas tikroviškesnį įspūdį - pats žiūrovas jausis taip, tarytum dalyvautų tame, ką jis stebi.

TV lęšių idėja gali būti kur kas realesnė negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Elektronikos gamintojai jau prieš kelis metus pristatė akinius su įmontuotais ekranais.

Praėjusiais metais mokslininkams pavyko į lęšius integruoti elektronikos komponentus, kurie juos gali paversti žiūronais - tokie lęšiai gali priartinti nutolusių objektų vaizdą. O visai neseniai pavyko sukurti permatomus tranzistorius - pagrindines elektros komponentų sudedamąsias dalis - kurie gali būti naudojami ant šviesai pralaidžių paviršių, pavyzdžiui, automobilio stiklo ar kontaktinių lęšių.


Šiame straipsnyje: TVkontaktiniai lęšiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

199666paulius

199666paulius portretas
Taigi, ir ka gi tai reiskia? Nemanau, kad lesius kiekvienas pasaulio gyventojas nesioja, yra ir turinciu normalia, stipria rega. Tai negi jiems taip pat reiks detis lesius? Sugadins savo akiu kokybe lyg pastaroji jau nuo gimimo tokia butu buvusi.

saras

saras portretas
aj nafik , geriau jau nereikia tokiu naujoviu...

Raimonda

Raimonda portretas
jau nebezino ka mandriau sugalvoti.... daro visokias nesamones,tik zmoniu sveikatos gadinimas... jau ir taip nuo kompu,tv ir kitu dalyku silsta zmoniu regejimas ir vis daugiau zmoniu nesioja akiniu ar lesiu,o cia dar kazkokia beprotyste..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių