Japonų kosmoso bendrovė prarado ryšį su nusileidimo Mėnulyje moduliu

  • Teksto dydis:

Japonų startuolis „ispace“ pranešė trečiadienį praradęs ryšį su savo nusileidimo Mėnulyje moduliu „Hakuto-R“, o tai gali reikšti, kad jo bandymas tapti pirmąja privačia bendrove, kurios nusileidimo aparatas nusileistų ant Mėnulio paviršiaus, baigėsi nesėkme.

„[Iki šiol] nesame patvirtinę ryšio su nusileidimo moduliu“, – pareiškė bendrovės atstovas, praėjus maždaug 25 minutėms po planuoto nusileidimo.

„Turime daryti prielaidą, jog negalime užbaigti nusileidimo ant Mėnulio paviršiaus“, – pridūrė jis.

Japonų startuolio erdvėlaivis į Mėnulį pirmajai šios šalies misijai Žemės palydove ir pirmajai tokiai privačių bendrovių programai buvo išsiųstas gruodžio 11-ąją.

Erdvėlaivį iš Kanaveralo kyšulio JAV Floridos valstijoje iškėlė Elono Musko (Ilono Masko) bendrovės „SpaceX“ raketa, pakilusi po dviejų atidėjimų dėl papildomų patikrinimų.

„Mūsų pirmoji misija parengs sąlygas Mėnulio potencialo išnaudojimui ir jo pavertimui stipria ir energinga ekonomine sistema“, – sakė startuolio vadovas Takeshi Hakamados (Takešis Hakamada) tuomet paskelbtame pareiškime.

Bendrovė planavo, kad gabenamas nusileidimo modulis maždaug 2023 metų balandį nusileis matomoje Mėnulio pusėje, Atlaso krateryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marsiečai suvalgė

Marsiečai suvalgė portretas
Jie valgo metalą..:D)

Prieš 50 metų

Prieš 50 metų portretas
Sugebėjo net žmogus pasivaikščioti mėnulyje, o po to niekas niekaip net aparato ten nuleisti nebesugeba? Gal tikrai feikas buvo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių