Į kosmosą skris ne olimpinė ugnis, o tik deglas

Tarptautinė astronautų įgula Rusijoje Žvaigždžių miestelyje netoli Maskvos rengiasi neeiliniam skrydžiui. Jai teks į kosminę erdvę skraidinti Sočio olimpinių žaidynių deglą. „Ne ugnį, o deglą“, – pabrėžia kosmonautų rengimo centro vadovas.

Kai Rusija paskelbė, kad olimpinė ugnis pasieks ir kosmosą, daug kam atrodė, kad tai humoras. Tiesa, kai kurie ekspertai nutarė – idėja nėra bloga, teoriškai tai įmanoma. Bet nemažai aukštų pareigūnų perspėjo – ar būtų išmintinga skraidinti atvirą ugnį ten, kur tiek daug degalų. Be to, ir tarptautinės taisyklės draudžia ugnį orbitoje saugumo sumetimais. Tad Sočio olimpinių žaidynių  rengėjams teko imtis plano B – pasiųsti į kosmosą tik deglą.

„Olimpiniam komitetui nusprendus, speciali komisija parengė šią olimpinio deglo kelionę. Ji pasiūlė, kad į erdvę būtų skraidinamas tik deglas. Ne olimpinė ugnis, kaip dažnai sakoma, bet tik olimpinis deglas. Tai – dalis olimpinės ugnies kelionės, bet nei erdvėlaivyje, nei erdvėje ugnies nebus“, – ramino Kosmonautų rengimo centro vadovas Sergejus Krikaliovas.

Kad būtų įspūdingiau, olimpinis deglas pabuvos ir atvirame kosmose. Jame su olimpiniu deglu rankoje pasivaikščios Rusijos kosmonautai Olegas Kotovas ir Sergejus Riazanskis. Na o jų kolegos – Rusijos, Amerikos ir Japonijos astronautai rengiasi atskraidinti olimpinį deglą į TKS.

„Įgulai nereikia specialiai tam ruoštis. Vieną, ką galiu pasakyti – kai gavome deglo pavyzdį, turėjome jį pritaikyti pasivaikščiojimui kosmose. Tokių priemonių imamės visiems įrankiams, kad jie nepasimestų kosmose. Papildomai jį pritvirtinsime“, – sakė Kosmonautų rengimo centro vadovas Sergejus Krikaliovas.

Olimpinis deglas į erdvę bus išskraidintas lapkričio 7-ąją, sugrąžintas į Žemę – lapkričio 11-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Rusai visada iš didelio noro pasirodyti vis kur nors perlenkia.Buko žmogaus mentalitetas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių