3 milijardieriaus patarimai apie gyvenimą, kuriais privalote pasinaudoti jau dabar

Warrenas Buffettas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių ir tikriausiai sėkmingiausias visų laikų investuotojas. Jis taip pat yra filantropas, švietėjas, greitojo maisto mėgėjas, kuklus ir taupus žmogus. Štai 3 Warreno Buffetto patarimai apie gyvenimą, kuriais reikėtų pasinaudoti jau dabar.

1. Mokykis ir išlik kuklus

Warrenas Buffettas garsėja kaip labai kuklus žmogus. Nors skaičiai rodo, kad jis yra sėkmingiausias visų laikų investuotojas, jis nėra linkęs girtis. Ilgą laiką jis važinėjo senu automobiliu ir iki šiol gyvena paprastame name, kurį įsigijo 1958 metais. Tačiau tuo pat metu Buffettas kasdien skaito naujienas ir didžiąją dienos dalį praleidžia skaitydamas knygas. Buffettas yra sakęs, kad žinios yra tarsi investicija – augdamos jos visada duoda grąžos.

2. Aktyviai kurk santykius su įdomiais žmonėmis

Dažnai sakoma, kad tu esi visų aplink tave esančių žmonių vidurkis. Tuo tiki ir Buffettas. Jis ne kartą minėjo, kad iš bet kokio žmogaus galima pasisemti įkvėpimo, jei tik jis dėl ko nors stengiasi. Apsupdami save įdomiais žmonėmis mes patys pajusime paskatą judėti pirmyn.

Buffettas teigia, kad kuriami ryšiai su įdomiais žmonėmis gali padėti pelnyti sėkmę. Tačiau tuo pat metu garsusis investuotojas pataria vengti minios mentaliteto. Jis yra sakęs „bijok, kai visi yra godūs, ir būk godus, kai visi bijo“. Šiais žodžiais Buffettas norėjo pasakyti, kad investuotojai neturėtų sekti madų, tačiau tuo pačiu ir sėkmės ieškantys žmonės neturėtų daryti tai, ką daro visi.

3. Ne pinigai svarbiausia – daryk, kas tau patinka

Buffettas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, tačiau jis neinvestuoja į kompanijas, kurios jam nepatinka. Net jei suvokia, kad investicijos atneš didelę grąžą, Buffettas atsisako tokių galimybių. Jis domisi tik ilgalaikėmis investicijomis – Buffettas nenori pirkti akcijų tik tam, kad jas iš karto parduotų.

Buffettas mėgaujasi investavimu. Jam tai – tarsi sportas ar labai brangus žaidimas. Tačiau pats teigia, kad ne pinigai yra svarbiausia – jam kur kas svarbiau tai, kad jį supantys žmonės jį myli už tai, koks jis yra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaida Tadui

Vaida Tadui portretas
Esi juokingas, visur po šiandienos straipsniais PiKTS :D

tadas zurnalistui

tadas zurnalistui portretas
neaiskink ka as privalau, o ko ne. uzkniso debiliskos antrastes!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių