2008 metais užfiksuota 285 mln. tapatybių vagysčių

Per 2008 metus programišiams visame pasaulyje pavyko pasisavinti 285 mln. kompiuterių vartotojų tapatybių, kurios vėliau panaudotos nusikalstamais tikslais. Tapatybių vagysčių skaičius yra didesnis negu keturių prieš tai buvusių metų kartu sudėjus.

Tokius duomenis paskelbė JAV telekomunikacijų bendrovė "Verizon Communications", analizavusi įvairius tikslingų įsilaužimų atvejus. Tiesa, atvejai, kai duomenys buvo prarasti, pavyzdžiui, įvykus nešiojamojo kompiuterio vagystei, ir jais nebuvo pasinaudota, netirti.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad 91 proc. visų tikslingų įsilaužimų siekiant pasinaudoti asmeniniais duomenimis atliko organizuotos nusikaltėlių grupuotės. Prisidengus pavogta tapatybe, dažniausiai buvo gaminamos kredito kortelės, įsigyjama pirkinių ar net atsiskaitoma už sveikatos paslaugas. Beje, 9 atvejais iš 10 įsilaužimų taikinių buvo pasirenkamos finansų institucijos.

Įdomu ir tai, kad didžiosios dalies (90 proc.) įsilaužimų buvo galima išvengti pasitelkus paprasčiausias apsaugos priemones. Pasak tyrimo autorių, bendrovės dažnai daro klaidą menkai rūpindamosios darbuotojų, nedirbančių su svarbia informacija, kompiuterių apsauga. Įsilaužę į tokius kompiuterius, programišiai susikuria galimybę stebėti informacijos srautus visame įmonės tinkle ir taip pavagia svarbius duomenis.

Tyrimas taip pat nustatė, kad įsilaužimų mastai tampa didesni, kadangi virtualūs nusikaltėliai pasitelkia vis pažangesnius įrankius, kuriuos specialiai pritaiko įsilaužti į tam tikrų įmonių tinklus.


Šiame straipsnyje: programišiaiprogramišius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Taip jau yra - ne tik spec.tarnybos disponuoja tokia informacija.

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
gerai, kad tie daug išaiškinta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių