Žiemoti išskridę paukščiai rizikuoja atsidurti pietiečių lėkštėse

  • Teksto dydis:

Paukščių migracija – vienas didžiausių gamtos stebuklų. Tačiau įveikę tūkstančius kilometrų ir daugybę pavojų milijonai paukščių kasmet krenta nuo žmogaus rankos.

25 mln. sparnuočių kasmet tampa pietumis Viduržemio jūros regiono gyventojams.

Žiemai mus paliekantys paukščiai net nenumano, kad Egiptas ir Libanas, kur jie svajoja rasti saulę, taps tikromis jų skerdyklomis. Egipte kasmet sumedžiojama 5,5 mln., Libane – 2,5 mln. paukščių.

„Mes visi medžiojame paukščius. To išmokau savo šeimoje ir nesirengiu atsisakyti“, – tikina libanietis medžiotojas Wissamas Arifas.

Šis libanietis su draugais kiekvieną savaitgalį šaudo paukščius savo malonumui. Nuo tada, kai jam buvo 10 metų. Tradicija tokia gili, kad jam sunku suprasti, kodėl neturėtų to daryti.

Šį pavasarį paukščių apsaugos organizacijos vėl kreipėsi atviru laišku į Libano prezidentą, prašydamos įteisinti medžioklės apribojimus. Tačiau ne pirmą dešimtmetį šalies valdžia nedrįsta užkirsti kelio žudikiškai tradicijai. 2004-aisiais priimtas įstatymas, kuriuo apribojamas medžioklės sezonas ir reikalaujama, kad medžiotojai turėtų leidimą ginklui bei medžiotojo licenciją. Tačiau daugelis medžiotojų to nepaiso.

Išsamiau – Julijos Petrošiūtės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha ha ha

ha ha ha portretas
jie ne rizikuoja o atsiduria laukiniu rankose,nes leksciu laukiniai neturi,bet verzias i europa.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių