A. Sakalauskas apie augintinį: šunį padovanojo scenoje, vėliau nuglostė ausį

  • Teksto dydis:

Garsus aktorius Arūras Sakalauskas turi geriausią draugą – šunelį Marselį Prustą. Vieną dieną Arūnas nusprendė nustebinti savo širdies draugę Jolantą Dapkūnaitę ir jai padovanojo nuostabų šunelį.

Šeštadienio pavakarę 17 val. LNK eteryje startuoja nauja laida apie gyvūnus „Gyvūnų pasaulis“. Pirmoje laidoje apie savo šunelį pasakos aktorius A.Sakalauskas, o Klaipėdoje gyvenantis verslininkas Antanas Bosas pristatys dešimtis tūkstančių eurų kainuojantį akvariumą su tikrais koralais. Verslininkas prisipažins: tokio akvariumo kaina siekia net 25 tūkstančius eurų.

„Mūsų gyvenime kažko trūko ir aš galvojau, kad reikia Jolantai padovanoti šuniuką. Nupirkau šuniuką ir nunešiau tiesiai į sceną po spektaklio“, – laidoje kalbės A. Sakalauskas.

Jolanta labai apsidžiaugė dovana, tačiau aktorių pora padarė didelę klaidą – su šuneliu pradėjo elgtis kaip su tikru vaiku.

„Neklausiau jokių taisyklių, kai pirkau šunelį. Neįspėjo, kad negalima glostyti, aš nuglosčiau vieną ausį. Neklausiau, kad reikia neužmiršti, kad tai šuo, nesužmogink jo jokiu būdu...“, – sakys A. Sakalauskas.

Marselis Prustas iškart užčiuopė šeimininkų silpnąsias vietas, pradėjo apsimetinėti ir jais manipuliuoti – ypač, kai aktoriams reikia išeiti iš namų į darbą, arba kai šunelis nori gauti kokį nors skanėstą.

„Lyg jam skauda, jis gali valandą stovėti ir auksėti. Tada nueinam prie šaldytuvo ir jis gauna ką nors skanaus. Jis yra alergiškas viskam ir gali valgyti tik vištieną ir ėrieną. Bet jis vis tiek gauna dar ką nors. Nes moka išprašyti“, – kalbės A. Sakalauskas.

Tačiau gyvūnų mitybos specialistė Kamilė Ausmanė sakė, kad net 15 proc. žmonių savo augintinius šeria maistu nuo stalo bei teigia, kad tai yra ypač blogas įprotis: „Šuniui keptas ar virtas maistas netinka, bet iš šeimininko rankos jis tikrai paima. Reikia šerti tik sausu pašaru“.

„Net dešimt procentų šunų yra alergiški sudėtinėms pašaro dalims. Alergija pasireiškia įvairiai – nuplikimas, niežulys, nemalonus kailio kvapas. Žmonės dažnai galvoja, kad tai sezoninis nuplikimas, tačiau taip nėra“, – aiškins specialistė K. Ausmanė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių