Lietuvaitis, vedžiojęs stirniuką už pavadėlio, liko nubaustas

  • Teksto dydis:

Iš Elektrėnų rajone esančio Grabijolų kaimo gyventojo paimtas stirniukas, kurį šis vedžiojosi už pavadėlio.

Iš Elektrėnų rajone esančio Grabijolų kaimo gyventojo paimtas stirniukas, kurį šis vedžiojosi už pavadėlio.

Kaip pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija, apie stirniuką Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams pranešta telefonu. Atvykę į minėtą vietą, jie namuose iš tiesų rado stirnos jauniklį.

Jį auginęs vyras teigė radęs gyvūną žolėje ties Grabijolų mišku ir nutarė užauginti. Jis teigė nė nepagalvojęs, kad taip kenkia stirniukui.

Aplinkosaugininkai primena, kad laukiniai gyvūnai turi gyventi savo natūralioje aplinkoje, o juos savavališkai paėmus, jie praranda įgimtus įgūdžius ir nebesugeba prisitaikyti gamtoje.

Už laukinių gyvūnų naudojimo taisyklių pažeidimą „naminio“ stirniuko šeimininkui gresia 200–400 litų administracinė bauda.

Iš jo paimtą stirnos jauniklį aplinkosaugininkai perdavė Gyvūnų globėjų asociacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisuva

baisuva portretas
+1+2 ir-kaimuose zmonems neidomu ir jie nezino istatymu subtilibiu...,zmogus norejo geriau,bet...Ojuk viskas susideda i 1 kruva:-kodel man tiesti pagalbos ranka?Juk niekam neidomu kokiomis aplinkybemis ir kokioj buklej buvo tas stirniukas toj pamiskej...na,o tave debile gal spardys ne pamiskej o vilniaus centre...-eidamas pro sali as tau istarsiu:-prisitaikyk naturalioj aplinkoj...

baisu

baisu portretas
Juk gyvename debilų šalyje......

va

va portretas
manau jis jau miske neprigis,zmogus uzsidirbs kaip visada bauda,o stirnikas papuos kokio nors pareiguno stala.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių