Kenijoje nugaišo septyni į kitą parką perkelti juodieji raganosiai

  • Teksto dydis:

Septyni iš 14 itin retų juodųjų raganosių, perkeltų į naują rezervatą Kenijos pietuose, nugaišo, penktadienį pripažino laukinių gyvūnų apsaugos pareigūnai.

Kenijos laukinių gyvūnų tarnyba (KWS) atsisakė komentuoti pranešimus apie nugaišusius raganosius, bet vienas pareigūnas su anonimiškumo sąlyga sakė: „Septyni šių raganosių nugaišo, bet dar nenustatyta, kodėl.“

Kitas KWS pareigūnas patvirtino, kad gyvūnai nugaišo, bet sakė, kad prieš skelbiant informaciją reikia atlikti tyrimą.

Perkeliant nykstančius gyvūnus į kitas vietas, jie kelionei būna užmigdomi, o paskui pabudinami, bet šis procesas yra rizikingas.

Vis dėlto tai, kad nugaišo pusė gabentų gyvūnų, yra labai neįprasta.

Minimi juodieji raganosiai iš Nairobio ir Nakuru Ežero nacionalinių parkų praėjusį mėnesį buvo perkelti į Rytų Cavo nacionalinį parką. Apie operaciją buvo pranešęs turizmo ministras Najibas Balala (Nadžibas Balala), kuris jos tragiškos baigties dar nekomentavo.

Tarptautinė labdaros organizacija „Save the Rhino“ yra apskaičiavusi, kad pasaulyje yra likę mažiau nei 5,5 tūkst. juodųjų raganosių. Visi jie gyvena Afrikoje.

Kenijoje juodųjų raganosių populiaciją sudaro 750 individų, nurodo aplinkosaugos srityje dirbanti nevyriausybinė organizacija Pasaulio gamtos fondas (FFW).

KWS duomenimis, pernai Kenijoje nugaišo devyni raganosiai.

Gegužės mėnesį dar trys raganosiai buvo nušauti specialiame saugomame draustinyje Kenijos šiaurėje. Jų ragai buvo nupjauti.

Kovo mėnesį Kenijos veterinarai turėjo užmigdyti susirgusį paskutinį pasaulyje šiaurinių baltųjų raganosių patiną Sudaną, kuriam buvo 45 metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių