Kenija užkūrė didžiausią pasaulyje dramblio kaulo laužą

  • Teksto dydis:

Kenija šeštadienį užkūrė 11 didžiulių laužų, sunaikindama savo dramblio kaulo atsargas ir siekdama atkreipti pasaulio dėmesį į pastangas išsaugoti brakonierių negailestingai medžiojamus storaodžius.

Kenijos prezidentas Uhuru Kenyatta (Uhurus Kenjata) pirmasis uždegė puslankiu išdėliotų dramblių durklų krūvą Nairobio nacionaliniame parke. Šalies vadovas pareikalavo visiškai uždrausti prekybą dramblio kaulu, kad būtų sustabdyta kontrabanda, o pasaulio laukiniai drambliai būtų apsaugoti nuo išnykimo.

„Prarasti mūsų dramblius reikštų prarasti esminę mums patikėto paveldo dalį. Viskas paprasta – mes neleisime, kad taip nutiktų“, – U.Kenyatta sakė per Afrikos valstybių vadovų ir aplinkosaugininkų susitikimą.

Kenijos užkurti laužai – didžiausia kada nors surengta dramblio kaulo naikinimo akcija. Sudegintos 105 tonos dramblių ilčių; toks kiekis yra mažiausiai septynis kartus didesnis už bet kurias kitas anksčiau sudegintas atsargas.

Taip pat sudeginta 1,35 tonos raganosio ragų, nupjautų nuo maždaug 340 nužudytų nykstančių gyvūnų.

Afrikoje šiuo metu gyvena 450–500 tūkst. dramblių, bet kasmet jų šiame žemyne nužudoma daugiau negu 30 tūkst., brakonieriams mėginant pasipelnyti iš didžiulės dramblio kaulo paklausos Rytų Azijoje, kur neapdorotos iltys parduodamos po maždaug 1 000 JAV dolerių (800 eurų) už kilogramą.

Nairobyje degintuose laužuose buvo sudėta apie 16 tūkst. dramblių kaulų. Juodojoje rinkoje toks dramblio kaulo kiekis galėtų būti parduotas už daugiau negu 100 mln. dolerių, o už sunaikintus raganosių ragus būtų galima gauti dar 80 mln. dolerių.

Raganosių ragų kaina gal siekti 60 tūkst. dolerių už kilogramą. Ši medžiaga, Azijoje laikoma panacėja ir afrodiziaku, yra brangesnė už auksą arba kokainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Taip yra naikinama kontrabanda - kokainas - apsoliutas - dar reiketu poniu kailinius ir shubas supleshkinti - reikia atsirinkti geriausia varianta

vv

vv portretas
Beprociai. Juk tai visos salies turtas,nesvarbu,kad brakonieriu surinktas. Konfiskuoti konfiskavo,o panaudoti - nenetiska? O sunaikinti toki turta - etiska? Galejo pagaminti daug suvenyru,zmones butu pasipuose,o salis gautu pinigu. Koks kvailys sugalvojo naikinti toki dalyka? Juk drambli tai ne gele uzauginti. Dramblys didziulis,o iltys tik dvi. Nedave dievas proto,pagailejo... Ne,ne beprociai,o idiotai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių