JT ekspertai: mažiausiai 30 proc. Žemės paviršiaus turi tapti draustiniais

  • Teksto dydis:

Remiantis JT ekspertų parengtu planu, mažiausiai 30 proc. Žemės paviršiaus iki 2030 metų turėtų tapti draustiniu. Taip norima pristabdyti rūšių nykimą bei didėjantį ekosistemos naikinimą, sakoma pirmadienį Niujorke pristatytoje koncepcijoje.

Mažiausiai 10 proc. Žemės paviršiaus, kuris ypač svarbus rūšių įvairovės išsaugojimui, galios itin griežtos apsaugos priemonės. Planas bus aptariamas spalį Kinijos Kunmingo mieste vyksiančioje JT biodiversiškumo konferencijoje, kurioje dalyvaus vyriausybių atstovai iš beveik 200 šalių.

Planas taip pat numato iki 2030 metų 50 proc. sumažinti aplinkos užterštumą pesticidais ir plastiku. Kovojant su klimato šilimu, didelis dėmesys bus skiriamas tokiems natūraliems sprendimams, kaip miškų atkūrimas, šlapynių apsauga ir dirvožemio sanavimas.

Pavojingai sparčiai nykstant rūšims, konferencija Kunminge skiriamas itin didelis dėmesys. Ji lyginama su 2015 metų klimato konferencija, kurioje buvo susitarta dėl globalių tikslų kovoje su Žemės šilimu.

Remiantis praėjusią gegužę paskelbta JT ataskaita, milijonui gyvūnų ir augalų rūšių gresia išnykimas. Daugelio jų gali nelikti jau „ateinančiais dešimtmečiais“, rodo tyrimo rezultatai.


Šiame straipsnyje: žemėdraustiniaigamta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip.

Na taip. portretas
O iki to laiko Lietuvoje draustinių neliks - miškai kertami supergreituoju būdu.

o tai kur

o tai kur portretas
geometrine progresija besidauginantys azijatai, afrikiečiai ir lotynai dėsis?

Aha

Aha portretas
Kad turėtų kur valdžiažmogiai "kuklias triobikes" statytis? Jau pritrūko draustinių, ko neužstatė, tą iškirto?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių