Aktorė A. Lukaitė tapo šukuosenų modeliu: plaukai yra svarbiausias aksesuaras

  • Teksto dydis:

„Mano plaukai yra mano didžioji meilė ir bene svarbiausias aksesuaras, kurį galiu pateikti taip, kaip tą dieną man norisi“, – šypsodamasi sako dainininkė ir aktorė Austėja Lukaitė, šiuo metu besifilmuojanti televizijos seriale „Rimti reikalai“. Dėl savo gražių ir išpuoselėtų plaukų būtent Austėja buvo pasirinkta kaip modelis  žinomos italų kosmetikos kompanijos išskirtinio seminaro Vilniuje metu.

„Plaukais rūpinuosi kaip įmanydama. Nuolatos ieškau priemonių, kurios mūsų šalies klimato sąlygomis padėtų juos išlaikyti stiprius, paklusnius ir žvilgančius. Paslapčių kaip ir nėra: tinkamai parinktas šampūnas, kaukė, aliejus. Ir, žinoma, suteikti plaukams poilsio dienų: be bangavimo elektriniu formuotuvu ir džiovinimo fenu“, – apie savo puošmenos priežiūrą kalba A.Lukaitė.

Kaip sako išskirtinį dėmesį plaukams skirianti artistė jai buvo itin įdomu sudalyvauti italų kompanijos plaukų priežiūros seminare, surengtame Vilniuje. „Dar kartą įsitikinau, kad verta naudoti profesionalias plaukų priežiūros priemones, norint pasiekti maksimalių rezultatų“, – po renginio sakė „Domino“ teatro spektaklyje „Primadonos“ vaidinanti aktorė.

Seminaro metu A. Lukaitei šukuoseną kūrė svečias iš Italijos – „Helen Seward“  Milano kūrybinės komandos dėstytojas, plaukų meistras Marco Landi. Žinomai merginai buvo sukurta moderni, romantiška ir kartu valiūkiška šukuosena. „Man sukurta šukuosena buvo tikrai įspūdinga ir šiuolaikiška, nors pati esu labiau klasikinio stiliaus mėgėja. Tačiau išbandyti kažką nauja man visada įdomu! Jutau nuostabą, kaip greitai meistras iš Italijos suvaldė mano ilgus ir slidžius plaukus“, – emocingai kalbėjo A. Lukaitė.

Meistrai Lietuvos grožio pasaulio profesionalams demonstravo madingus plaukų kirpimus ir jų dažymo bei tonavimo technikas. Buvo rodoma, kaip profesionalių priemonių pagalba atstatyti pažeistus ir ypatingai stipriai išsausėjusius plaukus. Modeliams buvo atliekamas ir plaukų formavimas: sukurtos tarsi neklusnių, lengvų ir nerūpestingai banguotų plaukų šukuosenos.

„Meistro M. Landi aistra ir atsidavimas savo profesijai atsiskleidė bene kiekviename jo judesyje. Marco geba su meile įžvelgti kiekvienos moters grožį jos plaukuose, – po renginio sakė bendrovės „Juara“ vadovė Jūratė Butiškienė. – M. Landi tik pažvelgęs į modelį geba atskleisti slapčiausias moters sielos kerteles ir jas ikūnyti šukuosenoje. Seminaro metu vienos kuklios moters viduje įžvelgė knibždančią rokerišką sielą, o kita – tik griežtas formas vertinusi moteris, Marco kėdėje tapo romantike“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių