Lietuvos futbolo teisėjai tikisi sulaukti tarptautinio pripažinimo

Pirmajame šiais metais UEFA vykdomojo komiteto posėdyje Maltoje bus sprendžiami ne tik Europai, bet ir Lietuvos futbolui aktualūs klausimai.

UEFA vykdomasis komitetas, kuriam priklauso Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius, posėdžiaus sausio 28-29 dienomis.

„Balsuosime dėl Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos priėmimo į Europos teisėjų konvenciją. Šiuo metu iš 53 UEFA narių Teisėjų konvencijoje yra vos 25 šalys. Maltoje spręsime dėl dar penkių narių narių priėmimo, tarp jų - ir Lietuvos“, - sakė L. Varanavičius.

Pasak L. Varanavičiaus, priėmimas į Europos futbolo teisėjų konvenciją yra patvirtinimas, jog Lietuvos teisėjų rengimo ir priežiūros sistema atitinka UEFA reikalavimus. Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas Braga pasakojo, jog šiam žingsniui buvo ruoštasi daugiau nei dvejus metus.

“Per šį laikotarpį turėjome įvykdyti daugybę reikalavimų, UEFA atstovai nuolat vertino mūsų pastangas. Labai daug dėmesio buvo skiriama tiek teisėjų, tiek inspektorių veiklai, - sakė J. Braga – Siekiame tobulumo ir tikimės, kad priėmimas į UEFA teisėjų konvenciją padės plėsti savo veiklą bei gerokai kilstelti teisėjų kvalifikaciją. Planuojame, kad netolimoje ateityje visose Lietuvos apskrityse turėsime aukštos kvalifikacijos teisėjus, o tarptautinėje erdvėje galėsime teisėjauti svarbiausiose rungtynėse.“

Maltoje UEFA vykdomojo komiteto nariai taip pat vertins vykstantį pasirengimą 2012 m. Europos čempionatui, kandidatų paraiškas 2016 m. pirmenybių finaliniams susitikimams, UEFA Europos lygos rungtynes, kuriose buvo išbandyta 5 teisėjų sistema, taip pat aptars visoje Europoje gegužę planuojamą „Grassroots“ (masinio futbolo) šventę, kurioje, aktyviai dalyvaus ir Lietuva.


Šiame straipsnyje: LFFUEFALFTA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių