Investuojantiems į ekologiškus produktus ir IT prognozuojama sėkmė

Specialistų teigimu, tendencijos verslui ateinančiais metais išliks panašios kaip ir šiemet. Seksis esą toms įmonėms, kurios investuos į naujų – ypač ekologiškų – produktų gamybą bei informacines technologijas, o jų gaminiai plauks į eksporto rinkas, praneša LTV „Panorama“.

Vieniems skundžiantis, kad sunkmečiu verslas vos išgyvena, kiti džiaugiasi atsiradus naujoms galimybėms. Tačiau net ir ne itin stambios šalies įmonės sako supratusios, kad būtina taikyti naujas žinias, netradicinius sprendimus ir ieškoti rinkų svetur.
 
„Mes priėmėm kitą strategiją – dirbam ne tik Lietuvoje, bet stengiamės, kiek galime, eksportuoti, eiti į viso pasaulio rinkas, o tos rinkos žymiai didesnės ir mes jomis tikime, jos tikrai atsigavę“, – sakė bendrovės „Elinta“ direktorius dr. Vytautas Jokužis.

Pasak specialistų, kaip šiemet, taip ir kitąmet verslininkai turėtų atkreipti dėmesį į galimybę investuoti ekologiškų produktų gamybos ir informacinių technologijų srityse. Kitų sektorių, tokių kaip statybos ar transporto, atsigavimas veikiausiai esą bus lėtesnis.

„Tie sektoriai tikrai atsistos, gal ne metų pradžioje, bet su augimo visoje Europoje tendencija atsigaus ir Lietuvoje“, – teigė Lietuvos inovacijų centro projektų vadovas dr. Artūras Jakubavičius.

Bankininkai pastebi, kad sunkmečiu lengviau verčiasi užsiimantieji šeimos verslu.

„Tas kompanijas, kur dirba šeimos nariai, kurios turi pakankamai tvirtą moralinį pagrindą pačioje įmonės valdymo struktūroje, galime vadinti geromis“, – kalbėjo „Snoro“ Kauno filialo direktorius Mindaugas Kyguolis.

Tačiau bankininkas neatskleidžia, kokių verslų atstovams kitąmet gali būti lengviausia gauti kreditą.

Besikeičiančią kreditavimo politiką jau sako po truputį jaučiantys būsto statytojai. Tačiau patys bankininkai neslepia – paskolų gali tikėtis tik tvarus verslas.


Šiame straipsnyje: investicijosITekologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių