M.Kadhafi sūnus: reikalavimas atsistatydinti tėvą - absurdiškas

Libijos sukilėliai pirmadienį atmetė Afrikos Sąjungos (AS) pasiūlymą sutikti su paliaubomis, kurias priima šalies lyderis Muamaras Kadhafi, ir pareiškė, kad vienintelė išeitis - jo atsistatydinimas.

Tuo tarpu M.Kadhafi sūnus pareiškė, kad reikalavimas atstatydinti jo tėvą yra "aburdiškas".

Sukilėliai paliaubų pasiūlymą atmetė, kai NATO vadovai perspėjo, jog bet kokia sutartis privalo būti "patikima ir įtikinama", o Aljanso naikintuvai vėl smogė M.Kadhafi pajėgų sunkiajai karinei technikai, atakuojančiai Adždabijos ir Misratos miestus.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton taip pat pakartojo JAV reikalavimą, kad M.Kadhafi privalo atsistatydinti ir išvykti iš Libijos, vykdant taikų valdžios perdavimo procesą. Tačiau ji atsisakė komentuoti AS pasiūlymą, kol negavo apie jį visos informacijos.

M.Kadhafi sūnus Saif al Islamas Kadhafi pripažino, kad Libijai reikia "naujo kraujo", tačiau pareiškė, kad kalbos apie jo tėvo atsistatydinimą yra "absurdiškos".

"Libijos Vadas (Kadhafi) nenori visko kontroliuoti. Jis jau garbaus amžiaus. Norėtume, kad iškiltų naujas jaunų žmonių elitas, kuris vadovautų šaliai ir rūpintųsi vietos reikalais", - Saif al Islamas sakė Prancūzijos televizijai BFM.

"Mums reikia naujo kraujo - štai ko mes norime ateityje, tačiau kalbos apie Vado pasitraukimą iš tikrųjų absurdiškos", - pridūrė jis.

Tuo tarpu Bengazyje sukilėlių lyderis Mustafa Abdul Jalilas sakė, kad Afrikos Sąjungos iniciatyva nėra pakankama.

"Mūsų žmonės nuo pirmosios dienos reikalavo išvyti Kadhafi ir nuversti jo režimą, - pabrėžė jis. - Kadhafi ir jo sūnūs privalo nedelsiant išvykti, jeigu nori likti saugūs... Niekaip negalime pripažinti jokios iniciatyvos, kuri neapima žmonių reikalavimų, liaudies reikalavimų, esminių reikalavimų."


Šiame straipsnyje: LibijaKadhafi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
M.Kadhafi sūnus: reikalavimas atsistatydinti tėvą - absurdiškas KLAIDA STRAIPSNIO PAVADINIME.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių