Kirgizijos laikinoji valdžia paskelbė Bakijevo brolio paiešką

Laikinoji Kirgizijos vyriausybė paskelbė buvusio Valstybinės apsaugos tarnybos vadovo Žanyšo Bakijevo, Kirgizijos prezidento tikro brolio, paieškas ir pareiškė, kad jam tenka atsakomybė už žmonių žūtį Biškeke.

„Visa kaltė dėl žuvusiųjų (balandžio 7 dieną Biškeke) tenka buvusiam prezidento Kurmanbeko Bakijevo valstybinės apsaugos tarnybos vadovui Žanyšui Bakijevui“, - pareiškė kalbėdamas per nacionalinę televiziją Laikinosios vyriausybės vadovės pavaduotojas Azimbekas Beknazarovas.

Jis sakė, kad paskelbta jaunesniojo prezidento brolio paieška, o dėl riaušių ir žmonių žūties trečiadienį sostinėje Biškeke iškelta baudžiamoji byla.

Kirgizijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, dauguma žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų per kruvinas riaušes Biškeke - jaunuoliai nuo 20 iki 35 metų.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Madaminas Karatajevas pranešė, kad daugiau nei pusė žmonių, kurie kreipėsi pagalbos po neramumų Biškeke, buvo sužeisti šūviais.

M.Karatajevas pridūrė, kad duomenys apie žuvusiuosius nepasikeitė. 76 žmonės žuvo, daugiausia patyrę šautines žaizdas.

Po masinių protesto akcijų Kirgizijoje, trukusių dvi dienas, buvo sudaryta laikinoji vyriausybė, vadovaujama buvusios užsienio reikalų ministrės Rozos Otunbajevos.

K.Bakijevas nepripažįsta pralaimėjimo ir kviečia opozicines partijas pradėti dialogą.

Nuverstas Kirgizijos prezidentas Kurmanbekas Bakijevas penktadienį patvirtino neplanuojantis išvykti iš šalies arba atsisakyti savo posto.

„Neplanuoju išvykti iš šalies, taip pat neatsistatydinsiu iš prezidento posto“, - K.Bakijevas sakė naujienų agentūrai AFP, duodamas išskirtinį interviu viename name Kirgizijos pietiniame mieste Džalalabade, į kurį jis pabėgo po trečiadienį kilusių riaušių, nusinešusių mažiausiai 76 žmonių gyvybes.

Nuverstasis lyderis taip pat sakė esantis pasiruošęs derėtis su opozicija, kuri paskelbė perėmusi valdžią sostinėje.


Šiame straipsnyje: Kirgizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių