JAV mirties bausmės prašiusiam kaliniui įvykdyta egzekucija

Vienam amerikiečiui kaliniui, prašiusiam skirti jam mirties bausmę dėl kalėjimo sargybinio nužudymo, pirmadienio vakarą buvo įvykdyta egzekucija, kuri tapo pirmąja Pietų Dakotoje nuo 2007 metų, pranešė vienas kalėjimo pareigūnas.

Gubernatorius Dennisas Daugaardas anksčiau atsisakė suteikti malonę nuteistajam Ericui Robertui, argumentuodamas, kad 50-metis kalinys prisipažino dėl nužudymo ir prašė nubausti jį mirtimi, perspėdamas, kad priešingu atveju jis vėl žudytų.

„Tai liūdna diena Pietų Dakotai. Egzekucijos mūsų valstijoje retos ir patvirtinamos tik po nepaprastų svarstymų ir (esant visiškam) aiškumui, - sakoma anksčiau pirmadienį paskelbtame gubernatorius pranešime. - Šioje byloje Ericas Robertas prisipažino dėl savo nusikaltimo ir pareikalavo, kad jo bausmė nebūtų atidėliojama.“

E.Robertas, kuris atsisakė bet kokios galimybės pateikti apeliaciją, norėdamas paspartinti procesą, sulaukė mirtinos injekcijos tuojau po 22 val. vietos (antradienį 6 val. Lietuvos) laiku.

Anksčiau už pagrobimą ilgam kalėti nuteistas E.Robertas pernai rugsėjo 16 dieną prisipažino nužudęs kalėjimo apsaugininką Ronaldą Johnsoną per keturiais mėnesiais anksčiau įvykdytą nesėkmingą mėginimą pabėgti. Mirties bausmė jam buvo skirta praeitų metų spalio 27 dieną.

E.Robertas tapo 32-uoju asmeniu, kuriam šiemet buvo įvykdyta egzekucija Jungtinėse Valstijose.

Tačiau tai buvo pirmoji egzekucija Vidurio Vakarų valstijoje Pietų Dakotoje per pastaruosius penkerius metus ir tik antroji per pastaruosius 65 metus.

Donaldui Moelleriui, nuteistam Pietų Dakotoje už vienos devynmetės pagrobimą, išžaginimą ir nužudymą, planuojama įvykdyti egzekuciją per savaitę nuo spalio 28-osios. Šis kalinys taip pat yra prašęs skirti jam mirties bausmę ir atsisakė pateikti apeliaciją.


Šiame straipsnyje: Mirties bausmėJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių