Ieškant dingusių žmonių kruiziniame laive griaudi sprogimai

Gelbėtojų komandos antradienį panaudojo valdomus sprogimus, kad patektų į avarijos ištikto Italijos kruizinio laivo skyrius, blėstant vilčiai rasti daugiau gyvų likusių žmonių, o pareigūnai patikslino, kad iki šiol nerasti 29 šiame didžiuliame laive buvę žmonės.

Antradienio rytą sprogdinimai buvo atlikti trijose vietose, kad ugniagesiai ir narai galėtų patekti į laivo skyrius, kurių iki šiol nebuvo įmanoma apieškoti.

„Dabar turėsime geresnį priėjimą prie susirinkimo vietų laive, kur tikriausiai bus daugiau galimybių rasti žmonių - gyvų arba mirusių“, - sakė ugniagesių atstovas Luca Cari.

„Ten bus nugabentos miniatiūrinės vaizdo kameros, o mes vienu metu galėsime ieškoti keliose dar neužlietose vietose, taip pat užtvindytose vietose“, - pridūrė jis.

Orai Džilijo saloje, esančioje netoli Toskanos krantų, nuo pirmadienio šiek tiek pasitaisė, tačiau bangos išliko aukštos.

Pirmadienį milžiniškas ant šono nuvirtęs laineris šiek tiek pasislinko ant uolų, todėl padidėjo pavojus, kad 2 300 tonų jame esančių degalų gali ištekėti į Viduržemio jūrą ir užteršti salą supantį draustinį.

Vienas Italijos pakrančių sargybos pareigūnas pirmadienio vakarą naujienų agentūrai „Reuters“ pateikė naujausius duomenis apie dingusius žmones: iki šiol nerasta 25 keleivių ir keturių įgulos narių.

Anksčiau buvo skelbta, kad dingę 16 žmonių, o šie svyruojantys skaičiai atskleidžia netikrumą, tebegaubiantį šią katastrofą.

Kitas pareigūnas vėliau nurodė, jog tarp dingusių keleivių gali būti dešimt Vokietijos piliečių.


Šiame straipsnyje: Costa Concordia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių