Panemunės tiltą rekonstruos


2008-12-19
Tadas Širvinskas
Panemunės tiltą rekonstruos

Kauno politikai neatsižvelgė į ekspertų rekomendacijas. Nutarta nestatyti naujo tilto į Panemunę, o rekonstruoti senąjį.

Kauno miesto taryba vakar nepritarė, kad būtų rengiamas naujo tilto į Panemunę techninis projektas ir pavedė tarnautojams rūpintis senojo tilto rekonstrukcija.

Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Valius Knokneris negalėjo pasakyti, kiek užtruktų ir kainuotų naujo tilto statyba ar senojo rekonstrukcija. Kalbama, kad realiausia suma už naują keturių eismo juostų tiltą galėtų viršyti 40 mln. litų, o senojo tilto sutvarkymas ir paplatinimas atsieitų bemaž perpus pigiau. Į šią sumą neįtrauktos kompensacijos prie Nemuno žemės sklypus ir namus turintiems žmonėms, kuriuos tektų iškeldinti statant naują tiltą. V.Knokneris pastebėjo, kad savivaldybė niekaip neišspręsdama šio klausimo vietoje trypčioja ketverius metus.

Paskutinį kartą tilto techninė būklė įvertinta prieš dvejus metus. Ekspertai nustatė, kad ji yra kritinė. Finansinę tilto ekspertizę atlikę specialistai pastebėjo, kad per daugelį metų naujas tiltas ne tik atsipirktų, bet miestui kainuotų mažiau nei senojo rekonstrukcija. Tačiau vakar Kauno politikai nutarė, kad finansinės krizės akivaizdoje kalbėti apie naują tiltą – per didelė prabanga. Svarstoma galimybė rekonstruojamo tilto neplatinti, palikti dvi eismo juostas, o ateityje galbūt šalia pastatyti naują tiltą.

Neoficialiai kalbama, kad prieš naujojo tilto statybą aktyviausiai ptotestavę Panemunėje žemės sklypų savininkai yra susiję su konservatoriais ir dažnai lankosi Kauno vadovų kabinetuose.