Vilniaus senamiesčio gatvėmis rieda 4 autobusai

Vilniaus senamiesčiu pirmadienį dviem naujais maršrutais pradėjo kursuoti keturi ekologiški autobusai. Maršrutai drieksis Goštauto, Maironio gatvėmis iki Rotušės, informuoja savivaldybė.

Nauji maršrutai sujungs tris dideles automobilių statymo aikšteles: esančią prie Seimo, požeminę Gedimino prospekte bei daugiaaukštę Tilto gatvėje ir Tymo kvartale.

Senamiesčio maršrutuose važinėjančiuose autobusiukuose galioja mėnesiniai ir vienkartiniai viešojo transporto bilietai, įrengta e. bilieto sistema. Kiekviename autobuse yra 10 sėdimų ir 10 stovimų vietų, jie važinės kas 8-10 minučių. Miesto Senamiestyje įrengta 18 naujų viešojo transporto stotelių.

„Autobusuose naudojamos dujos. Tai ne tik ekologiškas, bet ir šiuo metu gerokai pigesnis kuras. Be to, naujos transporto priemonės atitinka Euro 5 standartą, leistina žalingųjų dalelių taršos norma yra vos 0,005 g/km “, - teigė Vilniaus autobusų parko direktorius Gintaras Nakutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visiskas nesusipratimas fiatai

visiskas nesusipratimas fiatai portretas
Ir sitie gyvuliniai vagonai vadinami autobusiukais? As apakes! Ar tas direktorius Nakutis yra idiotas, ar jis visiskai nesigaudantis visuomeninio transporto valdyme? Tai gal 4x4 visureigius nautoti autobusams? Kvebeke atvaziavus mokintis pirmas kas i akis krito tai tikrai mazi ir pilnai elektriniai autobusiukai (atrodo , kad Ecolobus branda jie naudojo jiems).Tokius pacius Tecnobusus Gulliverius maciau vazinejant ir Florencijoje ten beviesint. Sake, kad tokie vazineja ir kituose Italijos miestuose. Mazesni, nei naujieji Fiat krovininiai furgonai, pritaikyti zmonems vezioti, bet vistiek daugiau zmoniu telpa. Ir i visuomenini transporta panasus! O Vilniaus savivaldybe bando isnaikinti privacius mikrbus, o patys naujas linijas atidarineja!!! Slykstu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių