Norėdama išgyventi „Titaniko" keleivė parduoda turtą

Paskutinė gyva išlikusi „Titaniko" keleivė aukcione parduoda asmeninius daiktus, primenančius šį legendinį laivą, kad galėtų sumokėti už savo priežiūrą globos namuose.

Britė Millvina Dean buvo vos dviejų mėnesių kūdikis, kai 1912 metais „Titanikas" per savo pirmąją kelionę atsitrenkė į ledkalnį ir paskendo Atlanto vandenyne. Sulaukusi 96 metų, moteris nebesuduria galo su galu ir viliasi, kad pardavusi asmeninius daiktus gaus 3 tūkst. svarų sterlingų (apie 13 tūkst. Lt)        

Tarp parduodamų daiktų - šimtmečio senumo lagaminas su drabužiais, kuriuos moters šeimai paaukojo Niujorko gyventojai, kai Millvina ir jos artimieji ten atvyko po katastrofos.

„Nusprendžiau tuos daiktus parduoti, nes išlaikymas globos namuose brangiai kainuoja, todėl kuo daugiau pinigų surinksiu, tuo man bus geriau", - pasakojo rūpesčių prislėgta moteris.

Millvinos šeima laivu keliavo į Jungtines Valstijas ir ketino įsikurti Kanzase. Ji su savo mažu broliuku ir mama išsigelbėjo, tačiau tėvas žuvo.

Kartu su „Titaniku" nuskendo apie pusantro tūkstančio žmonių, išsigelbėti pavyko maždaug 700 keleivių, kurių gretos metams bėgant vis retėjo. Iki šiol gyva liko tik Millvina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių