Klaipėdos studentams reikalingas naktinis transportas

Pas miesto merą lankėsi Klaipėdos universiteto bei Klaipėdos valstybinės kolegijos studentų sąjungų atstovai. Vizito metu buvo kalbama apie opias studentams transporto problemas Klaipėdoje.

Problema sprendžiama

Studentų sąjungos atstovai domėjosi, kada Klaipėdoje bus galima naudotis naujosios kartos studentų pažymėjimais, su integruotu elektroniniu bilietu. Mat tokia suderinta sistema jau veikia Kaune ir Vilniuje, o Klaipėdos studentai ja kol kas naudotis negali.

Pasak susitikime dalyvavusio bendrovės „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, įgyvendinti vieningą sistemos idėją sutrukdė Vilnius. Mat sostinei įsivedus „Vilniečio kortelę“ tarp miestų atsirado tam tikrų techninių sistemų nesuderinamumų, kurie neleido naudotis naujosios karto studento pažymėjimu, kaip elektroniniu bilietu iškart trijuose didžiuosiuose miestuose. Tačiau, pasak bendrovės vadovo, šis klausimas netolimoje ateityje bus išspręstas.

Naktiniai autobusai – vasara

Studentai taip pat išreiškė pastebėjimą, jog uostamiestyje nebeliko maršrutinio keleivinio transporto, kuriuo būtų galima pasinaudoti naktį.

G.Neniškis patvirtintino, jog tokios paslaugos ištiesų formaliai nebeliko. Kaip teigė direktorius, tokį sprendimą natūraliai padiktavo rinka. Mat tokie naktiniai maršrutai yra nuostolingi.

Tačiau, kaip teigė G.Neniškis, vasara Klaipėdos mieste bus grąžinti keli naktiniai autobusai. Po šio eksperimento vėl bus sprendžiama ar Klaipėdoje jau atsirado keleivinio transporto poreikis šiuo paros metu.

Pigesni bilietai – idėja

Studentų sąjungų atstovai miesto merui pateikė idėją suteikti minimalias transporto lengvatas ir ištęstinių studijų studentams. Pasak atstovų, šiems studentams transporto nuolaidos būtų ypač aktualios, nes daugelis jų, dažniausiai atvyksta iš kitų miestų.

Vytauto Grubliausko teigimu, toks pasiūlymas yra sveikintas. Tačiau prieš jį priimant reikia atidžiai išnagrinėti poreikį ir galimybes. Mat kainų skirtumus tokiu atvejų tektų padengti savivaldybei.

Studentų atstovai taip pat pasiūlė savivaldybei įrengti daugiau nemokamų stovėjimo aikštelių miesto centro prieigose. Nes įvedus rinkliavą už stovėjimą miesto centre, su nepatogumai susiduria ir nemažai transporto priemones turinčių studentų, kurių mokymosi įstaigos yra miesto centre.

V.Grubliauskas savo ruožtu studentams pasiūlė labiau panagrinėti stovėjimo miesto centre tvarkos planus. Pasak mero, tokių aikštelių netoli miesto centro jau yra. Nors jos nėra nemokamos, tačiau mokesti už stovėjimą valandai jose kainuoja centus.


Šiame straipsnyje: studentaiMerastransportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
šeip ir Klaipėdos valsybinės kolegijos studentų atstovybė dalyvavo :)

klausimas merui

klausimas merui portretas
kurioje aikšteleje stovejimas kainuoja centus, ei mere atsakyk arba pasakyk,kad apsirikai, kitaip busi pavadintas necenzuriniais žodžiais

Justas

Justas portretas
Visiems reikalingas naktinis transportas.Ką čia per nesamone išrado-nuo 22 nevažiuot?Jau taip niekas viešojo uintereso nežiūri. kad nėra ribų
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių