Kaune brangs visuomeninio transporto bilietai

Kauno miesto savivaldybės taryba gruodžio 4 dieną greičiausiai pabrangins visuomeninio transporto bilietus.

Savivaldybės Transporto skyrius jau rengia sprendimo projektą, pagal kurį miesto autobusų ir troleibusų bilietai gali brangti iki 1.80 lito (šiuo metu yra 1.20 lito). Maršrutinių mikroautobusų įmonėms ketinama leisti bilietų kainą padidinti iki 2.50 lito (šiuo metu yra 2 litai). Taip pat brangtų ir mėnesiniai bilietai.

Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras portalui teigė, kad kainą didinti verčia ekonominės aplinkybės.

„Savivaldybė turi skirti vis daugiau lėšų subsidijuoti visuomeninį transportą. Per metus bendrovėms „Kauno autobusai" ir „Autrolis" skiriame apie 30 milijonų litų subsidijų, dar 25-30 milijonų litų pareikalauja kompensacijos turintiems teisę važiuoti lengvatinėmis kainomis. Keleiviai iš esmės moka apie 50 proc. važiavimo kainos", - teigė P.Keras.

Anot jo, didelę įtaką turės tai, ar naujasis Seimas ims ryšis panaikinti lengvatinį 5 proc. pridėtinės vertės mokestį (PVM) visuomenino transporto paslaugoms.

„Jeigu PVM bus 18 ar 20 proc., kaip žadama, tuomet nuo pabrangusio bilieto daugiausia išloštų valstybės biudžetas. Savivaldybėms vėl tektų ieškoti išeities, kaip kompensuoti šiuos nuostolius. Kaunas, jei PVM mokestis bus padidintas iki 18-20 proc., per metus prarastų apie 10 milijonų litų", - teigė P.Keras. 

Nuo gruodžio mėnesio visuomeninio transporto bilietai brangs ir Vilniuje.


Šiame straipsnyje: transportasbilietai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių