18 tūkst. eurų - už rusišką „Čaiką"

Viename Bulgarijos aukcione parduota 20 limuzinų „Čaika", pagamintų Sovietų Sąjungos gamyklose 1959-1981 metais. Pradinė automobilių kaina svyravo nuo 8,5 iki 11,5 tūkst. eurų.

Daugiausia aukcione siūlomų modelių buvo „Gaz-13" - su automatine pavarų dėže ir elektriniu langų valdymu. Taip pat pirkėjams buvo pasiūlytas šiek tiek patobulintas „Čaikos" modelis - „Gaz-14", kuriame jau įrengtas kondicionierius, magnetola „Philips", sumontuotos padangos be kamerų.

Naujausio modelio „Čaikoje" laisvai gali tilpti 10 žmonių, limuzino ilgis - 7 metrai. „Gaz-14" modelyje sumontuotas 220 arklio galios 5,5 litro variklis. Sovietinis limuzinas galėjo išvystyti 180 km/h greitį.

Kaip rašo naujienų portalas newsru.com, norą dalyvauti aukcione pareiškė daugiau kaip 100 pirkėjų. Visos „Čaikos" buvo parduotos, o vienas pirkėjas iškart nusipirko net aštuonias. Kitas aukciono dalyvis už sovietinį limuziną nepagailėjo net 18 tūkst. eurų.

 Iš viso aukcione pirkėjams buvo siūloma net 66 skirtingi Sovietų Sąjungoje pagaminti limuzinai, kurie buvo skirti vežti svarbiausius šalies politikus ir garbingiausius užsienio svečius. Šiais limuzinais keliavo Michailas Gorbačiovas, Fidelis Kastro ir Fransua Mitteranas. Pardavus visus limuzinus buvo gauta 260 tūkst. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių