Vilniuje – trečias vandalizmo išpuolis: baltarusių parazitams čia ne vieta

  • Teksto dydis:

Vilniuje surengtas trečiasis vandalizmo išpuolis prieš šalyje gyvenančius baltarusius – išpaišytas asfaltas prie pabėgėlių prieglaudos „Dapamoga“ , BNS patvirtino Vilniaus apskrities policija.

„Šiandien gautas pranešimas, kad priešais „Dapamoga“ pastatą, adresu Naujoji Riovonių gatvė Vilniuje, ant važiuojamosios dalies raudonais dažais buvo užrašytas užrašas su neapykantos kurstymu prieš Baltarusijos piliečius“, – BNS ketvirtadienį sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Anot apie incidentą pranešusios Sviatlanos Cichanouskajos spaudos sekretorės Anos Krasulinos, ant asfalto raudonais dažais buvo išpurkšta frazė „Baltarusių parazitams čia ne vieta“.

Policijos duomenimis, dėl šio įvykio pradėta rinkti patikslinimo medžiaga dėl kurstymo prieš bet kokios tautos žmonių grupę.

Anksčiau šią savaitę sostinėje buvo išdaužti du Ivano Luckevičiaus baltarusių muziejaus langai, taip pat Konstantinopolio patriarchato koplyčios langas. Šioje vietoje įprastai meldžiasi baltarusiai.

Fiksuotus išpuolius prieš baltarusių organizacijas Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja sieja su Rusijos ir Minsko režimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
teisingai parase

Anonimas

Anonimas portretas
didziausi parazit lietuviai

Vėl Vietiniai Klipatos Davė aukščiau už kitus Laiko ...

Vėl Vietiniai Klipatos Davė aukščiau už kitus Laiko ... portretas
Degradai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių