Vilniaus oro uoste įkliuvo du teisėsaugos vengę asmenys

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo du teisingumo vengę asmenys – latvis ir lietuvis, pranešė VSAT.

Pirmadienį vidurdienį pasieniečiai Vilniaus oro uoste sulaikė iš Airijos sostinės Dublino atskridusį latvį. Paaiškėjo, kad šio 38-erių vyro kaip vengiančio atlikti bausmę už padarytą nusikaltimą ieškojo Latvijos pareigūnai. Bėglio paieška buvo paskelbta prieš beveik ketverius metus, 2018-ųjų rugsėjį.

Sulaikytąjį užsienietį VSAT pareigūnai perdavė į oro uostą atvykusiems policininkams.

Naktį iš pirmadienio į antradienį ten pat, Vilniaus oro uoste, pasieniečiai patikrino reisu iš Donkasterio atskridusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu VSAT pareigūnai nustatė, kad vienas atvykusiųjų, Panevėžyje gyvenantis 32-ejų vyras, turi nemalonumų su teisėsauga ir įtariamas nusikalstamos veikos padarymu. Jo paiešką Utenos policija buvo paskelbusi šių metų balandį.

Pasieniečiai keleivį sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos tarnybines patalpas. Tą pačią dieną ieškomasis perduotas atvykusiam sostinės policijos konvojui.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 863 asmenis, kurie dėl įvairių priežasčių ieškoti Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijų. Daugiausiai ieškomųjų – 660 – pasieniečiams įkliuvo oro uostuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių