Teisme – prekyba poveikiu kaltinamo buvusio teisėjo G. Čekanausko byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota prekyba poveikiu kaltinamo buvusio Regionų apygardos administracinio teismo teisėjo Gintaro Čekanausko byla, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Ši byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Anot prokuratūros, G. Čekanauskas yra kaltinamas pažadėjęs paveikti Kauno apygardos teismo teisėją, kad šis baudžiamojoje byloje priimtų palankų sprendimą ir atidėtų laisvės atėmimo bausmės vykdymą.

Teisėsaugos teigimu, kitas šioje byloje kaltinamas asmuo – Giedrius Valatkevičius, ne kartą tarėsi, planavo ir derino su advokatu Drąsučiu Zagrecku, kaip galėtų pasiūlyti, pažadėti, susitarti duoti ir vėliau davė 17 tūkst. eurų kyšį, kad šis, pasinaudodamas savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, paveiktų Kauno apygardos teismo teisėją, nagrinėsiantį G. Valatkevičiaus baudžiamąją bylą.

„Ikiteisminio tyrimo surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad G. Čekanauskas pažadėjo paveikti minimą teisėją“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Minėtoje byloje G. Valatkevičius buvo kaltinamas dėl prekybos žmonėmis ir vaiko pardavimo.

Minėtoje byloje G. Valatkevičius buvo kaltinamas dėl prekybos žmonėmis ir vaiko pardavimo.

D. Zagreckas pernai nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas, nes bendradarbiavo su teisėsauga ir padėjo atskleisti kitus organizuotos grupės įvykdytus nusikaltimus.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko teisėsaugos institucijų tyrimo grupė, kurią sudarė Specialiųjų tyrimų tarnybos bei Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybų pareigūnai.

Tyrimą organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Tai jau dvyliktoji iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo atskirta ir teismui perduota baudžiamoji byla. Išnagrinėtuose epizoduose šeši asmenys jau yra pripažinti kaltais, jiems skirtos baudos.

Taip pat, tai yra antroji byla, kurioje kaltinimai yra pareikšti buvusiam teisėjui. Iki šiol teismui perduota buvo tik buvusio Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo Valdimaro Bavėjano byla.

Ikiteisminiame tyrime šiuo metu yra daugiau kaip 30 įtariamųjų, tiriama daugiau kaip 140 galimų nusikalstamų veikų.

Įtarimų šiame tyrime buvo sulaukę ir 14 teisėjų, kurie pareigas jau yra palikę arba jų įgaliojimai yra sustabdyti. Dviejų teisėjų bylos jau pasiekė teismus, vienas – buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Vidas Stankevičius nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą.

Įtarimai tyrime taip pat buvo pareikšti ir penkiems advokatams, du iš jų – D. Zagreckas ir Giedrė Cimbolienė – pernai nuo baudžiamosios atsakomybės taip pat buvo atleisti, nes bendradarbiavo su teisėsauga ir padėjo atskleisti kitus organizuotos grupės vykdytus nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių