Teisme – policijos ieškinys E. Dragūnui: siekiama išieškoti daugiau nei 19 tūkst. eurų

Vilniaus policija iš atlikėjo Egidijaus Dragūno siekia išieškoti daugiau nei 19 tūkst. eurų už policininko sužalojimą.

Ieškinys pateiktas nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui, byla kol kas nepradėta nagrinėti.

Ieškovas civilinėje byloje yra Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, o atsakovas – E. Dragūnas.

„Ieškovas pateiktu ieškiniu prašo priteisti ieškovui iš atsakovo 19 304,30 Eur žalos atlyginimą“, – Eltą informavo teismo atstovas Giedrius Janonis.

ELTA primena, kad pernai balandį Vilniaus apygardos teismas paliko galioti 5 tūkst. eurų baudą už pasipriešinimą policijai nuteistam atlikėjui E. Dragūnui. Per pasipriešinimą nukentėjo du policininkai. Po įvykio darbovietė jiems sumokėjo kompensacijas.

Iš E. Dragūno taip pat buvo priteisti ieškiniai – daugiau nei 5 tūkst. eurų Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, taip pat paliktas galioti „Sodrai“ anksčiau priteistas 1,3 tūkst. eurų vieno iš nukentėjusių policininkų nedarbingumo išmokoms atlyginti.

L. Balandžio / BNS nuotr.

Tačiau kai kuriuos žalos atlyginimo klausimus teismas nurodė spręsti civilinio proceso tvarka.

„Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas kreipėsi civilinio proceso tvarka dėl pareigūno sužalojimo, jo sveikatos sutrikdymo. Pagal teisės aktus suma buvo paskaičiuota, ji teisme buvo palikta nenagrinėta, teismas nurodė teistis civilinio proceso tvarka, kad suma buvo ieškota iš kaltininko“, – Eltai pirmadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas.

 

 

2020 m. rugpjūtį Vilniuje policijos pareigūnams Livijui Saukevičiui ir Vitalijui Vaitkevičiui sustabdžius E. Dragūno vairuojamą automobilį „Bentley“, įtariant, kad vairuotojas galėjo vairuodamas naudotis telefonu, E. Dragūnas pasipriešino pareigūnams.

Mėginant sulaikyti E. Dragūną, pareigūnai panaudojo fizinę jėgą, ašarines dujas, antrankius, kadangi, kaip buvo fiksuota vaizdo įrašuose, atlikėjas spardėsi, muistėsi ir kitaip priešinosi pareigūnams.

Patikrinus E. Dragūno blaivumą, paaiškėjo, kad jis nuo alkoholio nebuvo apsvaigęs, tačiau pareigūnai jį nuvežė į Priklausomybių ligų centrą, siekiant išsiaiškinti, ar asmuo nėra apsvaigęs nuo kitų medžiagų.

Anot teisėsaugos, E. Dragūnas, besipriešindamas pareigūnams, esą juos sužalojo. Bylos duomenimis, pareigūnas L. Saukevičius po E. Dragūno spyrio patyrė rankos traumą, o V. Vaitkevičius po atlikėjo spyrio esą kurį laiką negalėjo sportuoti.

E. Dragūnui po minėto įvykio skirta 60 eurų bauda už naudojimąsi telefonu vairuojant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O dievulėliau, kokie jautrūs mentukai

O dievulėliau, kokie jautrūs mentukai portretas
Ar tas „baisa pabaisa“ Drakonas, pardon Dragūnas jiem netyčia brilijantino šukuosentų nesutaršė? Kokia siaubinga vis dėto nelaimė būtų, ar ne?

policajai su teismu pagelba reketuoja Draguna

policajai su teismu pagelba reketuoja Draguna portretas
patys policajai prisikabino , patys yzeidinejo , patys sumuse , vaiko akivaizdoje ir patys reikalauja kompensacijos [ juk yra vaizdo irasas -kury mate visa lietuva] tai akivaizdus policijos pareigunu REKETAS pasitelkus y pagelba kolegas is teismo ....

Lauris.R

Lauris.R portretas
Kokie policijos pareigūnai ten parazituojantys dariniai prasmirde pedofilu šudais
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių