Į konfliktą su apsaugininku įsivėlęs ir jį pašovęs vyras suimtas 15-kai parų

Vilniuje „Rimi“ apsaugininką antradienį pašovęs vyras lieka suimtas – tokį sprendimą priėmė teismas.

Lieka suimtas

Spalio 21-ąją Vilniaus miesto apylinkės teismas iš dalies tenkino prokuratūros prašymą ilgesniam laikui suimti į incidentą su parduotuvės apsaugos darbuotoju įsivėlusį vyrą, šovusį jam į kojas ir tokiu būdu sužalojusį.

BNS duomenimis, prokuroras būtinybę skirti suėmimą per teismo posėdį motyvavo dviem įstatyme numatytais pagrindais – įtariamasis gali bėgti ir slėptis nuo teismo bei trukdyti procesui.

„Prokuroras prašė skirti suėmimą vienam mėnesiui. Teismas šį prašymą tenkino iš dalies – paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą penkiolikai parų. Terminą skaičiuojant nuo įtariamojo sulaikymo, t. y. nuo spalio 19 dienos“, – portalo žurnalistams sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Pasak jos, skirdamas suėmimą teismas įžvelgė tik vieną pagrindą – kad įtariamasis gali trukdyti procesui, darydamas poveikį įvykio liudytojams bei nukentėjusiajam.

Skirdamas suėmimą teismas įžvelgė tik vieną pagrindą – kad įtariamasis gali trukdyti procesui, darydamas poveikį įvykio liudytojams bei nukentėjusiajam.

Kaip skelbta anksčiau, tyrimas dabar atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 135 straipsnį – dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl nukentėjusiojo tarnybos pareigų vykdymo.

Po minėtų penkiolikos parų prokuroras gali prašyti pratęsti įtariamojo suėmimą, arba pats savo nutarimu paleisti įtariamąjį į laisvę anksčiau.

Kaltės nepripažįsta

„Mūsų pozicija yra tokia, kad nėra jokių pagrindų suėmimo skyrimui ir taikymui, ir kad toks prokuroro pareiškimas turi būti atmestas. Šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) teismui pateikėme savo motyvus“, – dar prieš sužinodamas teismo sprendimą sakė įtariamojo gynėjas Renaldas Baliūtis.

Pasak advokato, vyras  savo kaltės nepripažįsta, nes tai buvo būtinoji gintis. „Buvo užpultas apsaugos darbuotojo, todėl ir nepripažįsta“, – kalbėjo jis.

R. Baliūtis pridūrė plačiau nekomentuosiantis įvykio aplinkybių, nes trečiadienį pats įtariamasis pateikė nuoseklius paaiškinimus, kaip ir kas vyko.

Apsaugininkas iki šiol gydomas ligoninėje

„Grifs AG“ Rinkodaros vadovė Rūta Juodeikė  BNS sakė, kad apsaugininko sužalojimai yra pakankamai sunkūs, ligoninėje jam atliktos kelios operacijos, laukia dar viena. 

„Mes nežinom, kada jis bus išrašytas iš ligoninės, panašu, kad labai greitu metu jo neišrašys, nes sužalojimais pakankamai sunkūs. Laukiam žinių iš medikų, labai svarbios yra rekomendacijos dėl gydymo, tai svarbu“, – BNS sakė R. Juodeikė.

Pasak jos, nukentėjęs apsaugininkas yra ilgametis darbuotojas, saugos įmonėje dirbęs su pertraukomis.

„Jis yra labai geras darbuotojas, mes jį charakterizuojam kaip labai gerą darbuotoją, įvykio metu jis veikė profesionaliai, jis negalėjo numatyti tokių aplinkybių, numatyti tokios įvykių eigos yra neįmanoma. Mūsų įmonė jam yra numačiusi finansinių priemonių paketą, psichologinę pagalbą jam ir pagalbą jo artimiesiems, teisinę pagalbą. Mūsų įmonės istorijoje, kad prieš apsaugos darbuotoją buvo panaudotas ginklas, nėra buvę, visa mūsų bendruomenė yra šokiruota“, – BNS sakė R. Juodeikė.

Įmonė „Grifs AG“ Lietuvoje veikia 18 metų. Visi įmonės darbuotojai yra apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų. Po incidento „Rimi“ nebuvo atsisakiusių dirbti darbuotojų, tačiau nerimo signalų pasigirdo.

„Individualiai kalbamės su kiekvienu darbuotoju, kuriam kyla klausimai. Jie žino, su kokiomis rizikom ateina dirbti į tokį darbą. Apsauga yra būtent ta priešakinė linija, kuri dirba su įvairiais pažeidimais, nusižengimais“, – teigė R. Juodeikė.

Po konflikto – šūviai

Konfliktas dėl apsauginės veido kaukės nedėvėjimo kilo spalio 19 d. L. Asanavičiūtės gatvėje esančioje parduotuvėje „Rimi“.

„16.15 val. įvyko konfliktas tarp apsaugos darbuotojo ir pirkėjo dėl apsauginės veido kaukės. Konflikto metu pirkėjas panaudojo teisėtai laikoma „Glock“ pistoletą ir apsaugos darbuotojui peršovė koją“, – teigė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Policijos duomenimis, 1983 metais gimęs apsaugos darbuotojas buvo išgabentas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia. 1979 metais gimęs įtariamasis sulaikytas, ginklą paėmė policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BŪTINOJI GINTIS

BŪTINOJI GINTIS portretas
PERSPĖJIMAS ŽODŽIU, ŠŪVIS Į ORĄ TIK PO TO Į TAIKINĮ.....JEI ŠIOS TRIS SĄLYGOS NEPAŽEISTOS TAI PILIETIŠKAS ŽMOGUS TURĖJO TEISĘ PANAUDOTI GINKLĄ...

tai

tai portretas
jau visiskas farvaldziagyviu bespridelas zmogus ginesi jei baust tai ta pridurka vyrsijanti igaliojimus o suimt kad galetu byla prisiut uz butina ginti tai jau farsa vivale ko neturetu buti nes ir si jega virsija savo igaliojimus======

Stasys

Stasys portretas
Gal normaliau prades tie gyvuliai elgtis, priprato vaikus ir pensininkus presuot, nepaisant jokiu istatymu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių