Pinigų už pareigūnų paviešinimą siūlantis Celofanas sulauks atpildo?

  • Teksto dydis:

Dėl prie Seimo kilusių riaušių pradėti trys ikiteisminiai tyrimai. Vienas iš jų – dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo. Panašu, kad blogų žinių gali sulaukti ir skandalingasis kaunietis Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, ne kartą vaizdo įrašuose siūlęs pinigų už riaušėse buvusių pareigūnų paviešinimą. 

Kaip jau skelbta portale kauno.diena.lt, Celofanu pasivadinęs kaunietis jau kitą dieną po riaušių tiesioginės transliacijos metu paskleidė melagingą informaciją – kalbėjo apie vieną protestuotoją, gavusią ašarinių dujų, kurią esą ištiko klinikinė mirtis. Taip pat apie tai, kad esą riaušių metu pareigūnai naudojo ir gumines kulkas. Visą šią informaciją teisėsauga paneigė.

Finansinis pasiūlymas

Dabar yra pirminis pasiūlymas: už vieną policininką, kuris dalyvavo ten ir purškė, už jo nuotrauką mes galime mokėti po 100 eurų.

A. Kandrotas viešai piktinosi dėl policininkų veiksmų, kol galiausiai ištransliavo finansinį pasiūlymą. „Gavome tokį pasiūlymą, žmonės irgi pasiūlė pinigus, kad skelbti policininkų pavardes, kurie dalyvavo purškiant žmones. Dabar yra pirminis pasiūlymas: už vieną policininką, kuris dalyvavo ten ir purškė, už jo nuotrauką mes galime mokėti po 100 eurų“, – teigė jis. Tiesa, vėliau pasirodžiusiose Celofano transliacijose siūloma piniginė suma padidėjo.

Tokie skatinimai, panašu, pasiteisino – internete pradėjo plisti pareigūno, kuris buvo kaltinamas prie Seimo esą pats mėtęs akmenis, provokavęs riaušes, nuotrauka.

Rugpjūčio 13-osios vakarą Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), reaguodamas į socialiniuose tinkluose pasirodžiusią ir visuomenę klaidinančią informaciją, išplatino pranešimą. Jame buvo pažymėta, kad paviešintose nuotraukose užfiksuotas policijos pareigūnas per riaušes prie Seimo dalyvavo kaip dialogo grupės narys.

Feisbuko nuotr.

Trys ikiteisminiai tyrimai

Portalo žurnalistai policijos atstovų paprašė pakomentuoti tokį ne kartą teisto ir šiuo metu teisiamo kauniečio pasiūlymą ir įvardyti už tai gresiančią atsakomybę.

„Viešoje erdvėje pasirodžiusi tikrovės neatitinkanti ir šmeižianti informacija apie Vilniaus apskrities VPK pareigūną, kuris riaušių metu vykdė savo tarnybines funkcijas ir dirbo pareigūnų Dialogo grupėje šiuo metu yra tikslinama, pareigūnai nagrinėja gautą informaciją ir sprendžia atsakomybės už jos viešinimą klausimą“, – situaciją komentavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

Po prie Seimo kilusių riaušių darbo teisėsaugininkams tikrai netrūksta. Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė portalo žurnalistams patvirtino, kad šiuo metu yra atliekami trys ikiteisminiai tyrimai – dėl riaušių organizavimo, dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. 

Maksimali bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas nuo dvejų iki penkerių metų.

„Sulauks mūsų dėmesio“

„Tyrimas dėl neteisėto informacijos rinkimo pradėtas reaguojant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusius siūlymus už atlygį atskleisti riaušes malšinusių pareigūnų asmens duomenis. Ikiteisminis tyrimas atliekamas intensyviai, analizuojami ypatingai dideli kiekiai informacijos, siekiant nustatyti tikslias aplinkybes“, – portalo žurnalistams teigė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Kaip skelbė BNS, apie minėtus ikiteisminius tyrimus ketvirtadienį visuomenę informavo ir generalinis policijos komisaras Renatas Požėla. „Aišku, pagrindinis ikiteisminis tyrimas yra riaušių tyrimas“, – kalbėjo R. Požėla.

Pasak jo, įtarimai yra pareikšti „apie 30 asmenų“. Komisaras akcentavo, jog nė vienam iš jų įtarimai nėra panaikinti, kiekvieno įtariamojo atžvilgiu taikomos tam tikros kardomosios priemonės.

Tam tikra asmenų grupė, matyt, dar artimoje ateityje sulauks mūsų dėmesio.

„Turbūt visi žinote, kad vienas ar keli piliečiai tokią iniciatyvą parodė, kad už tam tikrą piniginį atlygį prašome teikti tų pareigūnų, kurie dalyvavo aktyvioje fazėje, duomenis“, – priminė R. Požėla.

„Tuo taikiniu bandoma padaryti žmones, kurie vykdė įsakymus, vykdė komandas ir veikė teisės aktų nustatyta tvarka“, – kalbėjo jis.

Pasak generalinio komisaro, „tam tikra asmenų grupė, matyt, dar artimoje ateityje sulauks mūsų dėmesio“.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nujo

Nujo portretas
Antiek geruciai mus mentai kad nors prie zaizdos dek,o su zmonemis elgiamasi mus lietuvoj nors taip kaip baltarusijoj,pabandykit nors ka apie mentus pasakyt iskart uzdarys!!! Arsiau nei pas lukasenka,neduok die savo nuomone isreiksi!!! Totalus kgbistai!!!

Zmogus

Zmogus portretas
Jūs geriau pradėkite tiems tyrimus kas valstybės biudžetą isvoge. Ar kaip sakė viena ponia Kiška tonka?

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Pinigus geriau atiduoti komisąrui tas tai tuoj visus paviesintu
VISI KOMENTARAI 91

Galerijos

Daugiau straipsnių