Tarnybinis šuo išgelbėjo pasiklydusio ir sušalusio žmogaus gyvybę (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Nuo savo namų apie 6 km nutolusį ir miške pasiklydusį, nesiorientuojantį aplinkoje vyrą surado tarnybinis šuo Baltazar. Viskas baigėsi laimingai – sušalusį ir basą vyrą medikai išvežė į medicinos įstaigą.

Lapkričio 29 d. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Šalčininkų r. kaime gyvenantis vyras išėjo iš namų į mišką ir pasiklydo.

Paskutinį kartą dingusysis buvo pastebėtas Jašiūnų sen., Sližiūnų k., Pušų g. Dingusiojo paieškai buvo pasitelktas tarnybinis šuo Baltazar. Keturkojis pagalbininkas suuodė žmogaus kvapą ir atvedė iki Sližiūnų – Paupio miško masyve, stovinčio sušalusio, esant minusinei oro temperatūrai, baso, nesiorientuojančio aplinkoje vyro. Pareigūnai išvedė jį iš miško, o iškviesti GMP medikai, apžiūrėję vyrą vietoje, išvežė į medicinos įstaigą. Nuo savo namų vyriškis buvo nutolęs apie 6 km.

Šalčininkų rajono policijos pareigūnai prašo gyventojų būti atsakingais ir pasirūpinti savo artimais giminaičiais, ypač šaltuoju metu laiku. Skirti daugiau dėmesio senyvo amžiaus giminaičiams, ypač sunkiai besiorientuojantiems aplinkoje, nepalikti jų be priežiūros, daugiau bendrauti su jais. Taip pat palaikyti nuolatinį ryšį su savo vaikais, nepalikti jų be priežiūros ilgesniam laikui, paaiškinti, kad palikti kiemą ar lankytis pas draugus galima tik tėvams leidus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių