Prokurorų tyrimas dėl aktorių provokacijos per Žolinę – nutrauktas

  • Teksto dydis:

Prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo trukdymo atlikti religines apeigas ar religines iškilmes, pradėto, kai prieš šv. Mišias Šalčininkų rajono Turgelių bažnyčioje trys „Zero Live Show“ aktoriai apsirengę kunigų drabužiais kvietė į šį renginį.

„Toks sprendimas priimtas nenustačius, kad buvo padaryta nusikalstama veika, (...) tačiau konstatuota, kad reklaminės akcijos organizatoriams ir atlikėjams galėtų būti taikoma administracinė atsakomybė“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Prokuroro nutarimui nutraukti ikiteisminį tyrimą įsiteisėjus, tyrimo medžiaga bus perduota policijai spręsti dėl administracinės atsakomybės taikymo už viešosios tvarkos pažeidimą.

Vertinant ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis konstatuota, kad aktorių veiksmai nebuvo nukreipti prieš religinės bendruomenės narių teisę dalyvauti religinėse apeigose, jų tikslas buvo ne sutrikdyti šv. Mišias, o suplanuota komercinio renginio reklama.

Šv. Mišios prasidėjo laiku, kaip ir buvo numatyta.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą nurodoma, kad aktorių veiksmai nebuvo korektiški ir atitinkantys moralės normas, tačiau jais nebuvo rodoma didelė nepagarba aplinkiniams, nebuvo akivaizdžiai pažeisti visuomenės interesai.

Vis dėlto kai kurie bažnyčioje buvę žmonės apklausiami nurodė pasijutę pažeminti ir šokiruoti, jų teigimu, toks būdas reklamuotis nėra tinkamas.

Filmuotą medžiagą apie šį įvykį režisierius Emilis Vėlyvis paskelbė socialiniame tinkle. Vaizdo įrašas sulaukė prieštaringų komentarų, vieniems žiūrovams giriant už humorą, kiti teigė, kad dėl tokio poelgio turėtų būti gėda.

Šalčininkų rajono savivaldybė skelbė, kad Turgelių gyventojai pasijuto pažeminti ir įskaudinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Pasišaipė tokie Prancūzijos šūdlaikraščio veikėjai iš Islamo pasekėjų. Daugiau nebandys.... Tiek mūsiškiai ir tegerbia savo tikėjimą kad leidžia ant altoriaus šikti...

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
TOKIE IŠKRYPĖLIAI IR TOLIAU GALĖS ŠAIPYTIS IŠ TIKINČIŲ ŠVENTOSE VIETOSE.VADINASI TEISŪS,KAS TURI DAUGIAU PINIGŲ.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių