Prieš gėjų vėliavą iškėlusį režisierių R. Zabarauską – antras išpuolis

  • Teksto dydis:

Maždaug prieš tris savaites, reaguodamas į tai, kad Vilniuje naktį buvo padegtas Lietuvos gėjų lygos (LGL) biuras, režisierius Romas Zabarauskas išreiškė solidarumą savo namų balkone pasikabinęs vaivorykštės spalvų vėliavą.

Praėjusį savaitgalį jis pabudo nuo koridoriuje kilusio gaisro, kažkas bandė padegti kaimynų buto duris, informavo portalas 15min.lt.

Po išpuolio R.Zabarauskas nepasidavė ir nusprendė padovanoti 500 nemokamų LGBT vėliavų. Režisierius kviečia jas pasikabinti ant savo balkonų ar langų. Tačiau naktį į ketvirtadienį vėl buvo padegtos buto durys R. Zabarausko name.

Apie įvykį jis pranešė socialiniame tinkle, plačiau komentuoti situaciją žurnalistams režisierius atsisakė.

„Šiąnakt panašiu stiliumi padegtas butas mano name keliais aukštais aukščiau. Policijos tyrėjai man paskambino pasiteirauti informacijos antradienį, po to kai tai tapo viešu skandalu. Gal dabar galėtų aktyviau apklausti daugiau mano kaimynų, o gal net suteikti šiam namui laikiną apsaugą?“ – socialiniame tinkle svarstė nuo padegėjų nukentėjęs režisierius.

Šis incidentas atkreipė ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus dėmesį. Politikas  paragino policiją dėti visas pastangas surandant šunsnukį padegėją ir apginant vilniečių teisę į laisvę.

„Per savaitę dviejų tos pačios laiptinės butų durys padegtos galimai tik dėl to, kad jame gyvenantys laisvi žmonės išdrįso savo balkone pasikabinti LGBT vaivorykštės vėliavą.

Įpratome, kad neapykantos nusikaltimai vyksta Rusijoje arba Islamo valstybėje, bet jie negali vykti laisvame mieste. Policija neturi teisės siūlyti nusikabinti vėliavą - slėpdamiesi ir bijodami neapykantos nusikaltimų neišspręsime.

Šiame mieste visi jo piliečiai gali reikšti savo nuomonę ir pažiūras. Todėl raginu policiją dėti visas pastangas surandant šunsnukį padegėją ir apginant vilniečių teisę į laisvę.

Kabinkite vėliavas ir būkite laisvi, laisvės miesto piliečiai!“ – situaciją socialiniame tinkle pakomentavo sostinės vadovas.

Į raginimus netruko sureaguoti Vilniaus policija. Policija informavo, kad šių padegimų tyrimu užsiims Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

„Atsižvelgiant į pastarųjų metu įvykius, kuomet buvo padegti tam tikri objektai skirtingose sostinės vietose, Vilniaus apskr. policijos vadovybė šių įvykių kontrolę perduoda specializuotam policijos padaliniui ‒ Vilniaus apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams.

Šie pareigūnai padės ikiteisminius tyrimus atliekantiems sostinės antrojo ir trečiojo policijos komisariatų tyrėjams, suteiks jiems reikiamą pagalbą, koordinuos bendrus tyrimo veiksmus“, – rašoma policijos išplatintame pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Man atrodo , kad kaimuose dar daug lauko tualetų ir toms 500 ,atsiras vietos .

ALGIS

ALGIS portretas
Indijoje karvės neliečiamos ir viskas joms galima , o Lietuvoje taip vadinamiems homoseksualams ,SKIRTUMAS NEDIDELIS -VIENI KETURKOJAI , KITI DVIKOJAI .

Anonimas

Anonimas portretas
Šlykštūs tie "gaidžiai"...
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių