Odontologijos klinikos dirbo, kaip norėjo: paslaugos brangios, atlyginimai – juokingi

  • Teksto dydis:

Vilniuje registruota bendrovė, Druskininkuose ir Vilniuje turinti odontologijos klinikas,  įtariama apgaulingai tvarkiusi buhalteriją, o dalies iš pacientų gautų lėšų neapskaitydavo, apie tyrimą informavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Preliminariais skaičiavimais, odontologijos klinikos šešėlinis veiklos mastas galėjo siekti šimtatūkstantinę sumą eurų.

Tai įtaria FNTT, atlikusi kratas odontologijos klinikose, kai buvo rasta „juodoji buhalterija“. 2016 metais veiklą Vilniuje pradėjusi odontologijos klinika dantų gydymo paslaugas teikdavo ne tik sostinėje, bet ir Druskininkuose. Viešai skelbiamais duomenimis teikiama, kad odontologijos klinikose dirba 25 darbuotojai, kurių vidutinis atlyginimas siekia kiek daugiau kaip 350 eurų per mėnesį.

Aiškėja, kad teikiant odontologines paslaugas galėjo būti vengiama mokėti mokesčius, o dalis gautų lėšų neapskaityta.  Įtariama, kad pacientams sumokėjus už dantų gydymą galėjo būti išrašomi čekiai, tačiau vėliau jie būdavo sunaikinami.

Kratų metu FNTT tyrėjai Vilniuje, esančiose odontologijos patalpose, rado neoficialią buhalteriją, didelį kiekį kasos pajamų orderių ir grynųjų pinigų.

FNTT tęsia ikiteisminį tyrimą, atlieka analizę, kurioje atliekami skaičiavimai dėl nesumokėtų mokesčių sumos ir padarytos žalos valstybei. Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Neapskaitytos pajamos teikiant odontologines paslaugas įvardijamas vienas iš rizikingų veiklos sektorių. Šiais metais Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyboje buvo baigtas ikiteisminis tyrimas dėl aplaidžios apskaitos tvarkymo viename iš Panevėžio odontologų kabinetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to lil...

to lil... portretas
anie jau senai patepti...

lile

lile portretas
va cia reikia Verygos isikisimo

haaaa

haaaa portretas
juk visur tas pats,ten zulikynas su karteliniais susitarimais!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių