O. Pikul brolis J. Baronas nesiteikė atlikti paskirtų viešųjų darbų

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas rašytinio proceso tvarka išnagrinėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus teikimą dėl Oksanos Pikul-Jasaitienės broliui Jonui Baronui paskirtų viešųjų darbų pakeitimo bauda.

2016 m. spalio 18 d. teismo nutarimu administracinio teisės pažeidimo byloje J. Baronui paskirtas 20 parų administracinis areštas. 2017 m. kovo 17 d. teismas tenkino policijos komisariato teikimą ir J. Baronui paskirtą 20 parų administracinį areštą pakeitė į 60 valandų nemokamų viešųjų darbų. 2017 m. spalio 24 d. teisme gautas policijos komisariato teikimas, kuriuo prašoma J. Baronui paskirtus viešuosius darbus pakeisti į baudą, kadangi paskirtų viešųjų darbų jis neatliko.

Nemokamus viešuosius darbus J. Baronas buvo įpareigotas atlikti iki 2017 m. liepos 5 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Antakalnio seniūnija informavo, kad paskirtų viešųjų darbų J. Baronas atlikti neatvyko. Tyrėja su J. Baronu susisiekė telefonu ir pastarasis paaiškino, kad paskirtų viešųjų darbų jis neatliko, priežasčių nenurodė, neatvyko pakviestas į komisariatą parašyti paaiškinimą, nepranešė apie neatvykimo priežastis. Nuo 2017 m. rugpjūčio 24 d. paskelbta J. Barono paieška, įtariant jį nusikalstamos veikos padarymu.

Teismas teikimą tenkino ir J. Baronui administracinio arešto nuobaudą, pakeistą viešaisiais darbais, pakeitė į 300 Eurų dydžio baudą. Bauda turi būti sumokėta ne vėliau kaip per 40 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos.

Nutarimas per dvidešimt dienų nuo jų priėmimo dienos gali būti skundžiami Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sesuo

Sesuo  portretas
ne sesuo,brolis ne brolis. Taciau nusikaltelius tikrai reikia bausti kaip reikiant,o ne "pamaloninti" menkomis sumomis. Tokie jau musu issigimusi teisetvarka.

Hasas

Hasas portretas
Sesuo aisku ne prie ko. O nusikalteliui bausme reiktu grieztinti, o ne atsipirkti pinigais. Keistoki istatymai.

sniegė

sniegė portretas
Pritariu anonimui, prie ko ta Oksana, jei ten brolio reikalai , ji juk ne globėja, o brolis pilnametis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių