Numeriu 112 paskambinusi moteris dėkojo už išgelbėtą gyvybę

  • Teksto dydis:

Kai pirmadienio rytą Bendrojo pagalbos centro Vilniaus skyriaus operatorė Jelena atsiliepė į eilinį skambutį, ji tikėjosi išgirsti pagalbos prašymą.

Tačiau ji klydo.

Skambino vilnietė, norėjusi padėkoti skubiosios pagalbos tarnyboms už praėjusį savaitgalį išgelbėtą savo gyvybę.

„Atgaivino. Dvi valandas dirbo su manimi“, – sakė garbaus amžiaus moteris, žavėdamasi tarnybų pasišventimu.

Pagalbos skambutis buvo gautas šeštadienio vakarą, 19.50 val. Skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 skambino sunerimusi moteris.

Atvažiavusi, kaip buvo sutarta anksčiau, pas savo mamą, ji negalėjo patekti į butą – durų spynoje iš vidaus buvo paliktas raktas, o mama neatsiliepė nei į durų, nei į telefono skambučius.

Skambučių operatoriui Vitalijui abejonių nekilo – apie pagalbos poreikį turi būti informuotos visos trys tarnybos: priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, policija ir greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai nustatė, kad geriausias būdas patekti į viršutiniame, penktajame, aukšte esantį butą – per balkoną.

Autokopėčiomis pakilę iki penktojo aukšto ir laužtuvu atidarę balkono duris, jie į butą įleido policijos pareigūnus ir medikus.

76-erių metų buto šeimininkė rasta virtuvėje ant grindų.

Ji buvo be sąmonės, tačiau dar kvėpavo.

Greitosios medicinos pagalbos brigada nustatė, kad tokią būklę sukėlė pavojingai nukritęs cukraus kiekis kraujyje.

Kaip buvo minėta, suteikus pagalbą moteris atsigavo.

Šiandien ji jau jaučiasi neblogai ir geru žodžiu mini savo gelbėtojus.

Tokia sėkminga įvykio baigtis, kai pavyko laiku suteikti pagalbą garbaus amžiaus vilnietei, liudija ne tik visų tarnybų bendro darbo prasmę, bet ir numerio 112 veiksmingumą: užteko vieno trumpo skambučio, kad būtų tinkamai įvertinta situacija, surinkta visa reikiama informacija ir į įvykio vietą išsiųstos visos būtinos tarnybos.

Liepos 29 dieną sukaks 33-eji metai, kai buvo priimtas sprendimas įvesti skubiosios pagalbos numerį 112 visose Europos Sąjungos valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių