Už neapykantos kurstymą ir vėliavos išniekinimą prie Vyriausybės vyrui gresia laisvės apribojimas

  • Teksto dydis:

Jaunuoliui už neapykantos kurstymą ir vėliavos išniekinimą mitinge prie Vyriausybės prokuroras siūlo skirti aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu jaunuolis pripažino savo kaltę, neprieštaravo, kad procesas būtų baigtas teismo baudžiamuoju įsakymu.

Prokuroras siūlo jam skirti laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant jį dirbti, mokytis ar būti registruotam Užimtumo tarnyboje bei per 6 mėnesius išdirbti 50 val. globos ir rūpybos įstaigose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, garbaus amžiaus asmenimis ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Prokuroras taip pat prašo vyrui skirti baudžiamojo poveikio priemonę – 500 eurų įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas pripažinti 25 metų vyrą kaltu dėl valstybės simbolių išniekinimo ir neapykantos kurstymo asmenų grupei dėl jų seksualinės orientacijos.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas trečiadienį, kai policijos pareigūnai prie Vyriausybės pastato vykusiame mitinge sulaikė įtariamąjį. Jaunuolis demonstravo Lietuvos valstybės vėliavą, ant kurios buvo užrašas, galbūt kurstantis neapykantą asmenų grupei dėl jų seksualinės orientacijos.

Tyrimą atliko Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato pareigūnai. Tyrimo duomenimis, niekur nedirbantis 25 metų vyras Vilniuje purškiamais baltos spalvos dažais ant Lietuvos valstybės vėliavos užrašė, įtariama, homoseksualių žmonių grupę įžeidžiantį ir niekinantį užrašą, o vėliau šią vėliavą viešai rodė sostinės centre vykusiame mitinge.

Asmuo buvo sulaikytas, pristatytas į policiją ir apklaustas.

Nuo antradienio protesto akcijas prie Seimo, Vyriausybės rengė „Didžiojo šeimų gynimo maršo“ organizatoriai. Jie protestavo prieš valdančiųjų vykdomą šeimos, sveikatos politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kaip dirbantis žmogus trys dienas rėkaus Vilniuje? Tai dauguma bedarbiai ir apmokami organizatorių.

ko

ko portretas
gero tai libriu /lgbt/ darbas kad viska suverst /valstieciams/;;;

Malacius

Malacius portretas
Hahaha, niekur nedirbantis. Viskas tame ir pasakyta kokie valstieciu runkeliai i ta tariama mitinga ejo. Keista, kad karbauskinis nepasirode.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių