Ne kartą bausta senolė nepasimokė – toliau suko alkoholio „versliuką“

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnams įkliuvo senolė, visą parą neteisėtai „prekiavusi“ akcizais apmokestinamomis prekėmis. Nors senolė ne kartą bausta už tokio pobūdžio pažeidimus, savo „veiklos“ vis nenutraukia.

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai, vykdydami priemones šešėlinės ekonomikos reiškiniams mažinti, patikrino vieną Šalčininkų r., Naujakiemio k. namą, apie kurį vietos gyventojai nuolat pranešdavo policijai kaip apie vietą, kur visą parą galima įsigyti akcizinių prekių.

Liepos 5 d. atlikę patikrinimą, pareigūnai nustebo, užfiksavę prekybos iš gyventojų pranešimuose minėto namo mastais, todėl šią nelegalią prekybos vietą pavadino tiesiog „parduotuve“.

Nelegalia prekyba Naujakiemio k. užsiėmė garbaus amžiaus senolė ‒ visą parą čia buvo galima įsigyti ne tik akcizais apmokestinamų prekių (alaus, degtinės, sidro), bet ir siūlomos užkandos. Senolė turėjo svarstykles, o parduodamos produkcijos kiekį fiksuodavo specialiuose lapuose su pavadinimu „išlaidos“.

Įvykio vietoje policijos pareigūnai sulaikė ne tik į nelegalią „parduotuvę“ atvykusius apsipirkti pirkėjus su įsigytu alkoholiu, bet, pradėję teiseną, paėmė apie 700 butelių įvairių alkoholinių gėrimų (alaus, vyno, degtinės, sidro). Senolė bus patraukta teisinėn atsakomybėn, taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl paimto alkoholio konfiskavimo.

Galima tik įsivaizduoti, kokio masto ekonominę žalą daro panašaus pobūdžio nelegalios „parduotuvės“, nemokėdamos jokių valstybės nustatytų mokesčių, nesilaikydamos sąžiningos konkurencijos principo ir veikdamos visiškai nelegaliai.

Pažymėtina, kad gyventojų nepakantumas dėl nelegalios prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis dažniausiai susijęs su tuo, kad šeimos nariai, turintys priklausomybę nuo alkoholio ir psichiką veikiančių medžiagų, pirkdami „taškuose“, palieka nelegaliems prekeiviams paskutines šeimos santaupas, parduoda už alkoholį šeimos turtą, atiduoda tėvų šalpos pensiją ir vaikams skiriamų pašalpų lėšas. Todėl šiuo atveju policijos ir gyventojų pastangos ir interesai sutampa.

Pareigūnai ir ateityje vykdys tokio pobūdžio priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas bobule gelbes nuo baudos ?... gal veryga?.....

Bronx

Bronx portretas
Valdžia ir sudarė palankias sąlygas taškam atsirasti.

to visiem ir autoriui

to visiem ir autoriui portretas
a jajai bobule pagavo idiotai istatymus pakeiskit o ne prekyba iki 15:00
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių