Kyšius ėmusiems trims statybų sektoriaus prižiūrėtojams skirta 22 tūkst. eurų baudų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė 22 tūkst. eurų baudų trims kyšius ėmusiems asmenims, dirbusiems teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros srityse.

Kaip penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), baudos skirtos išnagrinėjus Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimus dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamaisiais įsakymais. Kaltais dėl korupcinių nusikaltimų pripažinti trys asmenys, jiems bendrai skirta beveik 22 tūkst. eurų baudų ir konfiskuota 4,2 tūkst. eurų.

Pripažinusiam savo kaltę dėl papirkimo S. B. teismas skyrė galutinę 3,3 tūkst. eurų baudą, dėl prekybos poveikiu vienos įmonės vadovui M. P. – 6,7 tūkst. eurų, dėl kyšininkavimo M. G. – 11,9 tūkst. eurų baudą.

Kaip skelbia STT, stambaus masto ikiteisminio tyrimo duomenimis, institucijų, atsakingų už statybų ir teritorijų planavimo dokumentų rengimo, derinimo ir tvirtinimo procesus, valstybės tarnautojai per tarpininkus reikalaudavo kyšių iš nekilnojamojo turto vystytojų, statytojų ir kitų suinteresuotų asmenų.

Kaip įtariama, už neteisėtą atlygį būdavo priimami palankūs sprendimai dėl įvairių nekilnojamojo turto objektų, statybų leidimo išdavimo, projektų derinimo, viešinimo, statinių pripažinimo tinkamais naudoti ir pan. procesų.

Šioje didelio masto byloje jau anksčiau nuteisti dar šeši asmenys, jiems bendrai skirta daugiau nei 65 tūkst. eurų baudų ir konfiskuota beveik 7,3 tūkst. eurų. Šie asmenys atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Teismas tenkino prokuroro prašymus ir nuo baudžiamosios atsakomybės atleistiems asmenims bendrai skyrė sumokėti 11,5 tūkst. eurų į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ane?

ane? portretas
Vat taip skatinamas kyšininkavimas, iš ko tas baudas mokėti?

kaspars

kaspars portretas
Priežiūros institucijos valstybinės, kodėl nepateikiamos tikslios pavardės tų inspektorių, kiek čia paslapčių galėtų dar atsiskleisti.

Antanas

Antanas portretas
kyšininkauti galima drasiai bet atsargiai, kad gautos pinigų sumos ateityje (jeigu būsi patrauktas baudžiamojon atsakomybėn) žymiai viršitu paskirtos jokingos baudos sumą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių