Iš „Europos“ aikštelės iškritusi moteris reikalauja uždaryti statinį

  • Teksto dydis:

Dėl nesaugios prekybos centro „Europa“ automobilių aikštelės, iš kurios iškritusi su automobiliu vos nežuvo moteris, nukentėjusios atstovai kreipėsi į už statinio priežiūrą atsakingą Vilniaus miesto savivaldybę. Reikalaujama uždaryti aikštelę, iki nebus užtikrintas jos saugumas ir įrengti projekte numatyti apsauginiai atitvarai.

Į savivaldybę kreipėsi nukentėjusios atstovai, nes praėjus pusmečiui nuo nelaimės, patvirtintame aikštelės statybų projekte numatyti atitvarai vis dar nėra įrengti.

„Automobilių aikštelė yra akivaizdžiai nesaugi, nuo nelaimės skiria tik dekoratyvinė fasado apdaila. Saugumo spragas aikštelėje viešai yra akcentavę ir nešališki ekspertai bei statybų inžinieriai. Kyla klausimas, kaip 15 metų pastato saugumą tikrinančios institucijos nematė, kad trūksta esminio elemento – beveik 1 kilometro apsauginių atitvarų per visus aukštus. Jie yra aiškiai nurodyti aikštelės projekte, pagal kurį išduotas leidimas statyti, jų paskirtis užtikrinti žmonių ir automobilių saugumą“, – sakė nukentėjusios atstovas, „Averus“ kontoros advokatas Marius Barisevičius.

Kaip jau rašyta BNS, pasak moters advokato M. Barisevičiaus, iš aikštelės valdytojų – bendrovės „Hanner“ teises perėmusios įmonė „Prime location property fund“ ir bendrovės „BH Europa“ – reikalaujama priteisti 200 tūkst. eurų.

Trūksta apsauginių atitvarų

Pasak M. Barisevičiaus, įvykusi nelaimė, per kurią vos pavyko išvengti žmonių aukų, parodė šios aikštelės saugumo spragas: nesvarbu, kas nutinka vairuotojui aikštelėje – staigus sveikatos sutrikimas, žmogiška klaida ar technikos gedimas – turi saugoti apsauginiai atitvarai, kurie nėra įrengti.

Pagal Statybos įstatymą, paaiškėjus, kad statinio būklė kelia pavojų, prižiūrinti institucija gali pareikalauti sustabdyti statinio naudojimą ir laikinai apriboti patekimą į statinį.

Nukentėjusioji, dirbanti vienos įmonės plėtros direktore, turi 20 metų vairavimo patirtį; 2009 metų gamybos BMW automobilį, su kuriuo įvyko nelaimė, vairuoja antrus metus. Moteris augina mažametį vaiką, saugant privatumą ir vaiko interesus, jos tapatybė nėra atskleidžiama.

Vairuotoja vos nežuvo balandžio 25 dieną, automobiliui dėl nenustatytos priežasties pajudėjus iš vietos, kai grįždama į darbą vairuotoja pastatė automobilį prekybos centro „Europa“ automobilių aikštelės penktame aukšte: moteris sunkios būklės atvežta į reanimaciją, nebuvo aišku, ar moteris išgyvens: plyšo kepenys, sumušti plaučiai, lūžo akiduobės sienelės kaulas, šonkauliai ir krūtinkaulis, daugybė sumušimų ir kraujosrūvų, atliktas krūtinplėvėje susikaupusio kraujo šalinimas.

Dėl nelaimės Vilniaus apylinkės teisme spalio 9 d. yra iškelta byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algys

Algys portretas
Tai bobai smegenis reikejo susiremontuoti,kad pradejo vadovauti ka uzdaryti,kas gali dirbti! O ji pat ar gali vazineti? Sukele avarija kurios metu buvo suzaloti zmones-jai turejo atimti teises ir500euru bauda buti!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Man rodosi, jog Kaune, Nemuno krantinese nesudejus atitvaru, jau rikiuojasi dviratininkai ir kiti pestieji ir laukia - sokti zemyn i upe ar nesokti, ziurint koks nutarimas bus priimtas. Tik kas tures moketi sokliams?

ciupt uz vadziu vel is pradziu,,,,--dar karta sakau

ciupt uz  vadziu vel is pradziu,,,,--dar karta  sakau portretas
aborto aukos skaitykit straipsny .....nors kuola ant debilnu ,,,kepalu,,,tasyk ,kaip bubino savo pederastines melodijas taip ir bubina
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių