Dvi moterys teisėją bandė papirkti kvepalais

  • Teksto dydis:

Įsiteisėjo nuosprendis dviem moterims, kurios pripažintos kaltomis bandžius kvepalais papirkti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją.

Kaip pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Vilniaus apygardos teismas penktadienį atmetė nuteistųjų apeliacinius skundus ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą.

Apie bandymą papirkti pati teisėja informavo STT, šios pareigūnais iš karto pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Teismas Galinai Lichačiovai ir tarpininkavusiai Vilniaus miesto apylinkės teismo vyriausiajai specialistei Danutai Samanavičienei skyrė vienodas bausmes – laisvės apribojimą 15 mėnesių.

Moterys įpareigotos per laisvės apribojimo laikotarpį dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje ir išdirbti 120 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Bylos duomenimis, G. Lichačiova, veikdama bendrininkų grupėje su Vilniaus miesto apylinkės teismo vyriausiąja specialiste D. Samanavičiene, pasiūlė teisėjai didesnės nei 1 MGL vertės kyšį – kvepalus.

Už kyšį siekta teisėjos pageidaujamo veikimo nagrinėjant civilinę bylą, kurioje G. Lichačiova buvo proceso dalyvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERIAUSI KVEPALAI

GERIAUSI KVEPALAI portretas
Teisėjams chlorkalkės. Tos pačios kuriomis dezinfekuojami lauko tualetai...

matomai labai dvoke tas Teisejas

matomai labai dvoke tas Teisejas portretas
o moterys ne papirkt norejo ,o truputy kvepalais papurkst ,kad dvoka numustu,....

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Ir kaip dabar visas teismas tą teisėją gerbia, myli, didžiuojasi ja, kaip visas teismo kolektyvas, ypač žemesnės grandies personalas, jai yra dėkingas, kaip visi visuose kabinetuose nutyla, kai ji įeina, kaip ji yra laukiama visuose gimtadieniuose ir vakarėliuose ir kaip gerai ji pati dėl to jaučiasi ir jausis visą likusią karjerą, kur ir kuo bedirbtų. Su kuo ir sveikinu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių