Dėl įtartino laiško su milteliais evakuota „Delfi“ redakcija

  • Teksto dydis:

Dėl gauto įtartino laiško su milteliais ir grasinimais ketvirtadienį evakuota naujienų portalo delfi.lt redakcija, įvykio vietoje dirba pareigūnai, BNS patvirtino portalo redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pasak jos, laiške buvo kirilica parašytas grasinimas, kad „bus kaip Paryžiuje“. Ant laiško parašyta neva jį atsiuntė buvusi prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė iš Daukanto g. 2.

„Buvo grasinimai kirilica ir rudos spalvos milteliai. Nusprendėme apie tai pranešti pareigūnams. Policija ir ugniagesiai atvyko labai operatyviai. Šiuo metu laišką tiria su specialia apranga atvykęs specialistas“, - BNS sakė M.Garbačiauskaitė-Budrienė.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, gavus pranešimą apie gautą laišką su neaiškiais milteliais, į įvykio vietą išvyko ugniagesiai su cheminiu konteineriu.

Įtartina medžiaga buvo perduota laboratorijai, kuri tiria, ar gautame siuntinyje nebuvo pavojingų bakterijų ir virusų, kurie gali būti naudojami siekiant užkrėsti žmones. Kaip BNS sakė Vilniaus visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė, pirminiai duomenys paaiškės ketvirtadienio vakarą.

„Preliminarūs duomenys bus skelbiami apie aštuntą valandą vakaro. Dabar yra ieškoma pavojingų ir labai pavojingų bakterijų, kadangi cheminė tarša atmesta. Tai bus preliminarus tyrimas, o jau galutinis bus po poros parų“, – sakė A.Razmienė.

Pasak jos, preliminarus tyrimas būna labai informatyvus, o pakartotinai tyrimas atliekamas siekiant apsidrausti.

Tyrimo ėmėsi Kriminalinės policijos biuras

Policijos generalinio komisaro Lino Pernavo sprendimu, suderinus su Generaline prokuratūra, tyrimą dėl gauto laiško perėmė Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

„Toks sprendimas priimtas įvertinus Prancūzijos ir kitų šalių pastarųjų įvykių kontekstą, siekiant į tyrimą įtraukti geriausius policijos tyrėjus ir analitikus“, - teigiama Policijos departamento pranešime spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

velnias žino

velnias žino portretas
Nenustebčiau,jei tai-tik eilinė delfio viešųjų ryšių akcija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių